Σημαντικές αλλαγές σε βασικούς τομείς αποφάσισε η επιτροπή του MotoGP

Η επιτροπή του MotoGP με επικεφαλής τον Carmelo Ezpeleta προέβη σε αλλαγές που αφορούν το αγωνιστικό τριήμερο.

Οι αλλαγές που αποφάσισε η κεντρική αγωνιστική επιτροπή του MotoGP αφορούν τα ελαστικά των κατατακτηρίων, τους περιορισμούς στις δοκιμές και σε κανονισμούς ασφαλείας. Πιο αναλυτικά:

Ελαστικά Κατατακτηρίων:

Προηγουμένως οι 2 αναβάτες που είχαν προκριθεί από το Q1 στο Q2 είχαν στη διάθεσή τους ένα έξτρα πίσω ελαστικό. Πλέον θα έχουν στη διάθεσή τους κι ένα έξτρα μπροστινό ελαστικό της επιλογής τους. Εάν οι δύο διαδικασίες θα είναι βρόχινες, τότε τα έξτρα ελαστικά θα είναι για συνθήκες βροχής. Εάν υπάρχει διαφορά στις καιρικές συνθήκες, τα επιπλέον ελαστικά δεν θα διατίθενται.

Περιορισμοί Δοκιμών:

Εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού των αγώνων στο καλεντάρι και της επιθυμίας για περιορισμού του κόστους και της εργασίας των μηχανικών, οι ομάδες του MotoGP συμφώνησαν να μειώσουν τον αριθμό των ημερών για δοκιμές.

Πιο συγκεκριμένα το νέο πρόγραμμα των δοκιμών θα είναι διαμορφωμένο ως εξής:

  • Διήμερο επίσημο τεστ στην Βαλένθια μετά το τελευταίο GP του 2018
  • Τριήμερο επίσημο τεστ στην Σεπάνγκ τον Φεβρουάριο του 2019
  • Τριήμερο τεστ στην Σεπάνγκ τον Φεβρουάριο του 2019
  • Τρία μονοήμερα τεστ μετά από συγκεκριμένα GP. Αυτά θα γίνουν γνωστά μετά τη δημοσίευση του επίσημου προγράμματος
  • Ένα διήμερο τεστ σε ένα ευρωπαϊκό σιρκουί μετά από αγώνα. Το σιρκουί θα γίνει γνωστό μετά τη δημοσίευση του προγράμματος.

Κανονισμοί ασφαλείας:

Από την αρχή της σεζόν ήταν υποχρεωτικό για κάθε αναβάτη να ξεκινά κάθε διαδικασία με πλήρως εξοπλισμένους αερόσακους μέσα από την αγωνιστική φόρμα τους. Παρόλα αυτά οι αντικαταστάτες και οι αναβάτες που μετέχουν με wild card δεν είχαν αυτή την υποχρέωση.

Όμως μετά το Mugello η αγωνιστική επιτροπή αποφάσισε μετά από τις συμβουλές των ιατρικών επιτελείων και τους υπεύθυνους για την κατασκευή των φορμών τα εξής:

-Για τους αναβάτες με wild card: Με άμεση ισχύ πρέπει όλοι οι αναβάτες που λαμβάνουν μέρος στο MotoGP να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς δηλαδή να έχουν πλήρως εξοπλισμένους αερόσακους μέσα από την αγωνιστική φόρμα τους. Το ίδιο ισχύει και για τους αναπληρωματικούς αναβάτες.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε πως ο Michelle Pirro για την Ducati και ο Stefan Bradl για το HRC θα λάβουν μέρος με wild card στο Grand Prix του Αγίου Μαρίνου.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

About The Author

Υπεύθυνος MotoGP

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακολουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.