Σύμβουλος για ζητήματα της ομάδας και όχι μονοθέσιου ο Button

Jenson Button in the garage.

Ο Jenson Button δήλωσε πως ο ρόλος που θα έχει του χρόνου στην McLaren θα είναι αυτός του συμβούλου και δεν θα έχει ενεργή συμμετοχή στην εξέλιξη του μονοθεσίου. 

Ο Βρετανός αναμένεται να αποσυρθεί από το grid στο τέλος του έτους αφήνοντας την θέση του για το 2017 τον Stoffel Vandoorne, ωστόσο, θα παραμείνει στην ομάδα για να βοηθήσει όσο μπορεί με την εμπειρία του.

«Δεν θα ξοδέψω πολύ χρόνο με τους οδηγούς. Δεν θα εξελίξω το μονοθέσιο, επειδή δεν θα το οδηγάω. Η συνεισφορά μου θα είναι να βοηθήσω την ομάδα να αναπτυχθεί σαν σύνολο.» δήλωσε ο Jenson Button.

«Διαθέτω μεγάλη εμπειρία δουλεύοντας με αρκετές ομάδες σαν οδηγός. Κοιτάζοντας πιο μέσα, στο εσωτερικό της ομάδας, βλέπεις πως υπάρχουν ακόμα τομείς που χρειάζονται αρκετή δουλειά. Νομίζω πως μπορώ να δουλέψω πάνω σε αυτό με όλη την εμπειρία που έχω.

«Όταν οδηγάς επικεντρώνεσαι μόνο σε αυτό και σε τίποτα άλλο. Η F1 παίρνει μεγάλο μέρος της ζωής σου, τόσο δουλεύοντας πάνω στην εξέλιξη του μονοθεσίου, όσο και με τους μηχανικούς.»

Ο Jenson Button τόνισε ωστόσο πως τα κίνητρά του παραμένουν ενεργά, παρότι αυτοί αναμένεται να είναι οι τελευταίοι αγώνες της καριέρας του.

«Ρωτήθηκα πριν γιατί να δουλέψω και να δώσω όλα τα δεδομένα για ένα μονοθέσιο το οποίο δεν θα οδηγήσω εγώ. Δεν έχει σημασία, γιατί δεν πρόκειται να δουλέψω για κάποια άλλη ομάδα. Φυσικά θα δώσω όσο πιο πολλά δεδομένα μπορώ, θέλω να βλέπω την ομάδα να πηγαίνει καλά, είμαι κομμάτι της.

«Θα απολαύσω κάθε αγώνα. Σε κάθε αγώνα που συμμετέχεις θέλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, θέλεις να βρεθείς μπροστά από τον teammate σου, να τον νικήσεις στον αγώνα και να πάρεις όσο περισσότερους βαθμούς μπορείς. Ποτέ δεν θα αλλάξει αυτό, δεν νομίζω πως μπορεί να αλλάξει όσα χρόνια και αν είσαι στο σπορ. Δεν σε κουράζει ποτέ, αισθάνεσαι πως θέλεις να το κάνεις για πάντα. Αλλά εγώ χρειάζομαι αυτή την στιγμή ένα διάλειμμα από αυτή την πίεση που έβαλα στον εαυτό μου για να πετύχω. Θέλω να ξεκουραστώ, να διασκεδάσω και να βρω λίγο χρόνο για εμένα.» 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Πόσο καλά γνωρίζετε το Grand Prix Ιαπωνίας; (quiz)

Next Article

Μόνιμη έκθεση στην Κολωνία η συλλογή του Schumacher

Related Posts