Σύναψε συμφωνία με την KTM η Tech 3

Η Tech 3 θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες της KTM από το 2019 και μετά, όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα σήμερα.

Η γαλλική ομάδα λήγει τη συνεργασία της με την Yamaha στο τέλος της φετινής χρονιάς, μετά από 17 συναπτά έτη κοινής πορείας στη μεγάλη κατηγορία.

Όταν έγινε η ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας, ο επικεφαλής της ομάδας, Herve Poncharal, είχε αναφερθεί σε μία πολύ δελεαστική προσφορά από έναν μεγάλο κατασκευαστή.

Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα, με την KTM να υπογράφει συμφωνία με την Tech 3, αρχής γενομένης από το 2019, αποκτώντας κι αυτή μία δορυφορική ομάδα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της KTM, Pit Beirer, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Tech 3 στο MotoGP από το 2019 και μετά. Η ομάδα έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και έχει πετύχει πολλά σπουδαία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Η επαγγελματική τους νοοτροπία θα δυναμώσει τη θέση μας.

«Επίσης, είναι μεγάλο βήμα για εμάς να έχουμε τέσσερις RC16 στο grid, τόσο για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας μας, όσο και για την επέκταση της δομής της KTM στο paddock, που ξεκινά από το Red Bull Rookies Cup ως το MotoGP.

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας και είμαι ευγνώμων προς τον Herve Poncharal για την εμπιστοσύνη που θα δείξει στο μέλλον προς την KTM.» 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.