Συνέντευξη – Alex Rins: Η Suzuki είναι σε θέση να κερδίσει

Ο Alex Rins μίλησε λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν στο TotalRacing.gr, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον του με τη Suzuki.

Επιμέλεια: Δημήτρης Βούρδας, Δημήτρης Μπίζας

Ο Ισπανός αναβάτης ξεκινά το 2019 ως ο πρώτος οδηγός της Suzuki, αφού με την αποχώρηση του Andrea Iannone, το «βάρος» της εξέλιξης και των αποτελεσμάτων πέφτει στους δικούς του ώμους.

Μετά από ένα επιτυχημένο 2018, πόσο μακριά πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις φέτος;

«Πέρυσι, ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τη Suzuki, καταφέραμε να εξελίξουμε την μοτοσυκλέτα αρκετά και πιστεύω ότι στόχος για φέτος είναι να πάρουμε τη νίκη που δεν πήραμε το 2018. Και, σε κάθε περίπτωση, να συνεχίσω να βελτιώνομαι ως αναβάτης και να αποκτώ περισσότερη εμπειρία.»

Πόσο έχεις βελτιωθεί ως αναβάτης και πόσο πιστεύεις πως πρέπει να βελτιωθείς ακόμη;

«Πιστεύω πως έχω βελτιωθεί πολύ με τη Suzuki, έχω ζήσει πολλά, έχω ωριμάσει οδηγώντας με τους κορυφαίους, και σε κάθε περίσταση, αν και, φυσικά, έχω ακόμα πολλά να βελτιώσω. Σε τελική ανάλυση, ποτέ δεν σταματάς να ωριμάζεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα.»

Φέτος, θα πάρεις τον ρόλο του νο.1 σε ό,τι αφορά την εξέλιξης της μοτοσυκλέτας. Πώς πιστεύεις ότι σου δίνει κίνητρο αυτό, και πόση πίεση νιώθεις από τα νέα σου καθήκοντα;

«Πίεση; Δε νιώθω καμία πίεση. Κι αυτό, γιατί από πέρυσι έχω επικεντρωθεί στη μοτοσυκλέτα μου και στην εξέλιξη της GSX-RR. Φέτος δεν μπορώ να βασιστώ στο να έχω έναν έμπειρο αναβάτη δίπλα μου, αλλά πιστεύω πως δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό. Πρέπει να εστιάσουμε στη δική μας δουλειά, στη δική μας εξέλιξη, και στο να βοηθήσουμε τη Suzuki να έχει μία μοτοσυκλέτα-νικητή.»

Ποιος είναι ο πρωταρχικός σου στόχος για την τρίτη σου σεζόν στο MotoGP;

«Πρώτος στόχος είναι να χτίσουμε μία ανταγωνιστική, ικανή για νίκες μοτοσυκλέτα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αντλούμε πληροφορίες, αλλά τώρα πιστεύω πως είμαστε σε θέση να κερδίσουμε.»

Τι θα ήθελες από τη φετινή μοτοσυκλέτα που δεν είχε εκείνη του 2018;

«Πιστεύω πως ήταν καλό το πακέτο της προηγούμενης μοτοσυκλέτας. Καταφέραμε να την κάνουμε καλή, και, μπαίνοντας στο 2019, προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε μία μοτοσυκλέτα που θα έχει βελτιωθεί από λίγο σε κάθε τομέα: στα φρένα, στην επιτάχυνση και στην τελική ταχύτητα…»

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ήρθες στην ομάδα, πόσο έχει βελτιωθεί η Suzuki σε αυτό το διάστημα;

«Η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ. Τόσο εγώ, όσο και η ομάδα βελτιωνόμαστε σε κάθε τεστ, και πάντα αποκτούμε περισσότερες εμπειρίες. Η μοτοσυκλέτα έχει ήδη βελτιωθεί πολύ από το 2017 για το 2018 σε ό,τι αφορά την απόδοση του κινητήρα και το σασί, και ελπίζουμε φέτος να είναι ακόμα καλύτερα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δεν θα συμμετάσχει την πρώτη μέρα των χειμερινών δοκιμών η Williams

Next Article

Rally Σουηδίας - 4η Μέρα: Νίκη Tanak, δεύτερος ο Lappi

Related Posts