Φανερά απογοητευμένος από το πώς εξελίχθηκε για τον ίδιο το GP Μαλαισίας εμφανίστηκε ο Valentino Rossi.

Ο Ιταλός προηγείτο στη Sepang για 16 γύρους, προτού πέσει στην Κ1 και χάσει την ευκαιρία του να κερδίσει για πρώτη φορά μετά από 28 αγώνες.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο αναβάτης της Yamaha μίλησε για αυτό το συμβάν, δηλώνοντας «συντετριμμένος» από αυτό:

«Πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι το πρώτο μου λάθος φέτος, γιατί πάντα τερματίζω, εκτός από την Αργεντινή. Ίσως είναι η χειρότερη στιγμή για να έρθει αυτό το λάθος, είμαι συντετριμμένος από αυτήν την πτώση.

«Από την άλλη μεριά, είμαι εξίσου χαρούμενος γιατί ζήσαμε το ‘όνειρο’ για 15 γύρους, και μετά τη νίκη του αδερφού μου [σ.σ. ο Luca Marini κέρδισε στη Moto2], θα ήταν φοβερή μέρα, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

«Είμαι εν μέρει χαρούμενος για τον αγώνα, διότι ήταν ο καλύτερός μας μέσα στη σεζόν και έρχεται υπό δύσκολες συνθήκες και σε μία δύσκολη πίστα για εμάς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

«Από την άλλη, όμως, είμαι πολύ απογοητευμένος για το λάθος και το να κάνεις τέτοιο αγώνα και να φεύγεις χωρίς βαθμούς, είναι εκνευριστικό.»

Μάλιστα, ο ίδιος δεν μπόρεσε να δώσει και κάποια εξήγηση για την πτώση του, αν και τόνισε πως όλα προήλθαν από ολίσθημα του πίσω ελαστικού:

«Δεν ξέρω τι συνέβη, θα πρέπει να το δούμε. Σίγουρα πίεζα, αλλά πίεζα έτσι για 15 γύρους. Όταν ακούμπησα το γκάζι, γλίστρησε το πίσω ελαστικό και, ειλικρινά, δεν το περίμενα, γιατί συνήθως ανησυχώ περισσότερο για το μπροστά. Ήμουν στο όριο, το πίσω μέρος γλίστρησε και η μοτοσυκλέτα έπεσε.»

Τέλος, ο «Γιατρός» μίλησε και για την μάχη της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα, την οποία μοιάζει να έχασε έναντι του Andrea Dovizioso:

«Σήμερα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ σημαντικό και για το πρωτάθλημα. Αν δεν κερδίσω και έρθω δεύτερος, κλειδώνω την τρίτη θέση από την Maverick και είμαι πέντε βαθμούς πίσω από τον Dovi για τη δεύτερη θέση.

«Τώρα πρέπει να παλέψουμε με τον Maverick στη Βαλένθια για την τρίτη θέση.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles