Συζητήσεις για διεξαγωγή rally στη Χιλή το 2019

Jari-Matti Latvala (FIN) performs during the FIA World Rally Championship 2017 in Jyvaskyla, Finland on July 27, 2017

Κοντά στην διεξαγωγή ενός αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally βρίσκεται η Χιλή, αρχής γενομένης το 2019.

Ακόμα μία εκπρόσωπο της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο WRC, καθώς η Χιλή φαίνεται πως θα έχει θέση στο καλεντάρι, ως ο 14ος αγώνας της σεζόν του 2019, εφόσον περάσει με επιτυχία το candidate event του 2018, που θα διεξαχθεί πριν το Rally Αργεντινής.

Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Conception, με τον promoter του WRC, Oliver Ciesla, να μιλά με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τις διαδρομές, όσο και για το στιλ του rally:

«Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Θα είναι ένα rally μέσα στα δάση με ωραίους, ομαλούς δρόμους και με ειδικές που θα ξεκινούν από το επίπεδο της θάλασσας και θα φτάνουν ως και τα 2000 μέτρα στα βουνά. Από αυτά που έχουμε δει, η Χιλή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ισάξια με άλλους τωρινούς αγώνες.»

Ο διοργανωτής του rally, Sebastian Etcheverry, υπογράμμισε τη σημασία αυτούς του αγώνα για τη χώρα του:

«Τα rally είναι το δεύτερο σε δημοφιλία σπορ μετά το ποδόσφαιρο. Έχουμε φιλοξενήσει το RallyMobil για 18 χρόνια και ένας αγώνας του WRC είναι το επόμενο βήμα για μας. Είμαστε έτοιμοι για αυτό.

«Οι ε.δ. μας -που είναι κατά κύριο λόγο φαρδιές και γρήγορες- έχουν ίσως την καλύτερη επιφάνεια για rally στον κόσμο: έχουμε πολλές διαδρομές στα δάση και πρέπει να περνιέται συχνά φρέσκο χώμα από πάνω, ώστε τα φορτηγά να μπορούν να περάσουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

«Στην Conception, έχουμε πληθυσμό κοντά στα 2 εκατομμύρια με πολλά ξενοδοχεία και υποδομές.»

Κι η Ιαπωνία στο «παιχνίδι»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού site, κι η Ιαπωνία ενδιαφέρεται για τη διεξαγωγή ενός rally το 2019. Επίκεντρο του αγώνα θα είναι η Toyota City, με την ίδια την Toyota να ασκεί πίεση για την επιστροφή της χώρας στο πρόγραμμα.

Πηγή: motorsport-news.co.uk

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

TotalRacing Awards 2017: Χρυσό Βατόμουρο - Οδηγοί (poll)

Next Article

Ricciardo - H Red Bull ίσως να είναι φαβορί το 2018

Related Posts