Σκέψεις για είσοδο της Σαγκάης στην Formula E

Oι υπεύθυνοι της Formula E κινητοποιούνται για την επιστροφή του κινέζικου αγώνα από τη σεζόν 2018/19, με έναν πιθανό αγώνα στο κέντρο της Σανγκάης.

Το πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων επισκέφτηκε το ολυμπιακό πάρκο του Πεκίνου τις πρώτες δύο σεζόν του πρωταθλήματος, αλλά ο αγώνας στη συνέχεια αποσύρθηκε από το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Το Χονγκ Κονγκ αντικατέστησε το Πεκίνο, ως ο εναρκτήριος αγώνας της τρίτης σεζόν, αλλά ο ο διευθύνων σύμβουλος της Formula E, Alejandro Agag, τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα η επιστροφή του αγώνα της Κίνας στο καλεντάρι.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης της Formula E στην Κίνα», είπε ο Agag, ο οποίος ήταν στην Σανγκάη αυτή τη βδομάδα. «Θέλουμε να έχουμε άλλον έναν αγώνα σαν αυτόν του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.

«Για εμάς είναι κλειδί για την αγορά, όπου τα ηλεκτροκίνητα αμάξια είναι πολύ εξελιγμένα και γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα, και είναι αποστολή μας να προωθήσουμε τα ηλεκτροκίνητα αμάξια. Είναι προτεραιότητά μας να έχουμε αγώνα εδώ.»

«Θα συνεχίζουμε να έχουμε τον αγώνα στο Χονγκ Κονγκ αλλά μιλάμε με τους τοπικούς μας συνεργάτες στην Κίνα, για να έχουμε και άλλον έναν. Υπάρχουν διαφορετικές πόλεις με διαφορετικές δυνατότητες, και έχουμε μερικές πολύ θετικές συναντήσεις στην Σανγκάη, που είναι σίγουρα μία από τις επιλογές.»

Τρεις ομάδες στην Formula E έχουν σημαντική βοήθεια από την Κίνα, με τις Techeetah και NextEV να έχουν κινέζικες άδειες και κινέζους ιδιοκτήτες. Η Faraday Future, η οποία συνεργάζεται με την Dragon Racing, χορηγείται επίσης από την LeEco, έναν κινεζικό κολοσσό ηλεκτρικών ειδών.

Μία πιθανή τοποθεσία για ένα ePrix στην Σανγκάη, θα μπορούσε να είναι γύρω από τη διάσημη παραλιακή περιοχή, η οποία είναι το οικονομικό κέντρο της πόλης.

«Εάν συμβεί στην Σανγκάη, η Formula E θέλει να αναδείξει το το φόντο της πόλης, ότι είμαστε ακριβώς στο κέντρο της πόλης», είπε ο Agag.

«Η Σανγκάη είναι μία από τις πιο σπουδαίες πόλεις στον κόσμο και το φόντο της παραλιακής περιοχής και του ποταμού, είναι ένα ιδανικό μέρος για εμάς.»

Επίσης, ο Αgag μιλούσε με ανώτερα μέλη της SECA, το αθλητικό τμήμα μάρκετινγκ, η οποία ανήκει στην Chinese Media Capital, που με τη σεριά της έχει την ομάδα της Techeetah και πρόσφατα απέκτησε μετοχές στην Formula E.

Επιπλέον, στη συνάντηση παραβρέθηκαν εξουσιοδοτημένα μέλη όπως ο promoter του Κινεζικού GP, Juss Event, ο αντιδήμαρχος του Πεκίνου, Weng Tiehui, και ο πρωήν σταρ του NBA, Yao Ming.

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Κατάρ - FP2: Redding στο φινάλε

Next Article

Καλή εκκίνηση θέλει ο Verstappen, μπροστά από τον Bottas να τερματίσει ο Ricciardo

Related Posts