Σκεπτόμενη οδήγηση από τον Marquez στο τέλος του αγώνα

Ο αναβάτης τη Honda, Marc Marquez, ομολόγησε πως δεν προσπάθησε για ένα προσπέρασμα του Danilo Petrucci στον τελευταίο γύρο του Ιταλικού GP, προκειμένου να μην βάλει σε κίνδυνο τις βλέψεις του για τον φετινό τίτλο.

Ο περυσινός πρωταθλητής παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με τον Andrea Dovizioso να κρατά ζωντανή τη μεταξύ τους μάχη, αφού ο Ιταλός βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με μόλις 12 πόντους διαφορά από αυτόν.

Ο Marquez δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα πως οδήγησε σκεπτόμενα, αποφεύγοντας τα περιττά ρίσκα στη μάχη του με τον Petrucci:

«Προσπάθησα στην αρχή [να κάνω μια κίνηση] όπως πάντα, προσπάθησα να έχω το ρυθμό μου, αλλά είχα ήδη δύο μικρές στιγμές.

«Είπα ότι ‘σήμερα δεν είναι η μέρα, θα ακολουθήσω και θα παλέψω στον τελευταίο γύρο’.

«Έχασα την κορυφή στη Στροφή 1, αλλά τότε όταν είδα στον τελευταίο γύρο ότι ο Danilo ήταν πρώτος, εγώ δεύτερος και ο Dovi τρίτος, ‘είπα ΟΚ, δε θα προσπαθήσω, απλά θα αμυνθώ’.

«Εάν επιχειρούσα το προσπέρασμα και ανοιγόμασταν και οι δύο, ο Dovi θα κέρδιζε τον αγώνα.

«Για αυτό το λόγο έμεινα πίσω από τον Danilo, προσπάθησα στην τελευταία [στροφή] με slipstream αλλά ξέραμε πως ήταν πολύ δύσκολο».

Και συνέχισε: «Για μένα ήταν υπέροχο να προσπεράσω και τις δύο Ducati στην ευθεία, τους άλλους γύρους μελετούσα για να δω εάν ήταν καλύτερο στη δεξιά πλευρά ή στην αριστερή πλευρά αλλά όταν είδα η δεξιά πλευρά ήταν τόσο βρώμικη η μηχανή άρχισε να τρέμει.

«Πήγα στην αριστερή πλευρά αλλά με δύο slipstreams έφτασα στο σημείο ολίσθησης με πολύ υψηλή ταχύτητα, [και αυτό ήταν] όταν έχασα την κορυφή.

«Είχα ήδη δει ότι ανοιγόμουν, αλλά τότε απλά προσπάθησα να γίνω πιο στενός αλλά είδα μερικές κόκκινες μηχανές στην εσωτερική [από μένα].

«Δεν ξέρω ποιος ήταν, ο Dovi ή ο Danilo, αλλά ήμουν μέσα και στη συνέχεια είδα ότι σηκώνει [τη μοτοσυκλέτα].

«Όταν βγήκα από την πρώτη στροφή και είδα ότι ήμουν δεύτερος και ο Petrucci ήταν πρώτος, ήμουν ‘ΟΚ’ είμαστε σε καλή κατάσταση.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Για «βρώμικες τακτικές» κατηγορεί τον Adamo ο Ogier

Next Article

F1aXion: Ανάμεσα σε δύο λίμνες

Related Posts