Σκόπιμη η κατάργηση των πτερυγίων, σύμφωνα με τον Lorenzo

Ο Jorge Lorenzo πιστεύει ότι η κατάργηση των πτερυγίων έγινε σκόπιμα, ούτως ώστε να χάσει η Ducati το πλεονέκτημα που είχε.

«Αν τα πτερύγια ανησυχούσαν πραγματικά τους διοργανωτές όσον αφορά την ασφάλεια, θα έπρεπε να τα καταργήσουν στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς,» δήλωσε ο Lorenzo.

«Στην πίστα του Montemelo η χάραξη άλλαξε σε 10 λεπτά μετά τον θάνατο του Luis Salom, έτσι πως μας αφήνουν να τρέξουμε με τα πτερύγια αν είναι επικίνδυνα;

«Πιστεύω, ότι κάποιοι κατασκευαστές επηρέασαν την απόφαση αυτή στις συναντήσεις που έγιναν,» πρόσθεσε ο Ισπανός, που τον στήριξε και ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Paolo Ciabatti.

Ο Ιταλός δήλωσε: «Όσον αφορά τα πτερύγια, δουλέψαμε πιο σκληρά στο κομμάτι των αεροδυναμικών παρά στα υπόλοιπα μέρη, τώρα δεν μπορεί κανένας να δουλέψει σε αυτά. Τα κατήργησαν πάνω σε αβάσιμες ανησυχίες για την ασφάλεια.

«Φέτος έγιναν πολλά ατυχήματα και σε κανένα από αυτά κανένας αναβάτης δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά από τα πτερύγια. Είναι ξεκάθαρο ότι είχαμε ένα καλό πλεονέκτημα γιατί τα βάλαμε πριν του υπόλοιπους, και τα απαγόρευσαν για να χάσουμε το πλεονέκτημα μας.»

Σύμφωνα με τον Ιταλό η Ducati έχει βρει λύση για να μην σηκώνεται ο εμπρός τροχός κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης χωρίς τα πτερύγια.

«Ήμασταν ανταγωνιστικοί με τα πτερύγια αλλά θα είμαστε και χωρίς αυτά.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

WRC Group B Era: Renault 5 Turbo, η απάντηση στην Lancia Stratos

Next Article

Στην M-Sport o Ogier

Related Posts