Σοκαρισμένο το ιατρικό επιτελείο με την επιστροφή του Rossi!

Το αίσθημα σοκ κυριαρχεί στο ιατρικό επιτελείο του MotoGP, καθώς η επιστροφή του Valentino Rossi στην αγωνιστική δράση ήταν πολύ πιο γρήγορη από το φυσιολογικό.

Μόλις 21 ημέρες μετά το ατύχημα στο οποίο υπέστη κάταγμα στην κνήμη και στην περόνη του δεξιού του ποδιού, ο Rossi είναι σε θέση, από ιατρικής πλευράς, να πάρει μέρος στο τριήμερο που διεξάγεται στην MotorLand.

Η επιβεβαίωση των εξετάσεων που έδιναν το ΟΚ στον Valentino Rossi να συμμετάσχει στο Grand Prix της Αραγονίας, άφησε άφωνους τους υπεύθυνους ιατρούς που είδαν τον τραυματισμό του να επουλώνεται πολύ γρήγορα.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής του MotoGP, Angel Charte που αφού τόνισε την έκπληξη και το σοκ που ένιωσε μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Rossi είναι σε θέση να τρέξει, όπως είναι ξεκάθαρο ότι έπρεπε να ελέγξουμε όσα μπορούμε και πως θα έπρεπε να περάσει όλες τις εξετάσεις για να αγωνιστεί.

«Το κάταγμα του Rossi έγινε κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους και πρέπει να πω ότι ο γιατρός του έκανε μια εκπληκτική δουλειά. Μόλις 24 ώρες μετά το ατύχημα του, είχε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία της αποθεραπείας.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την διαδικασία αυτή, σχεδόν καθημερινά, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι ο “Γιατρός” σόκαρε ακόμη και τους γιατρούς, με το πόσο γρήγορα ανέκαμψε από έναν τέτοιο τραυματισμό.

«Όμως δεν μπορεί ακόμη να αφήσει τις πατερίτσες, είναι εμφανές ότι δεν είναι στο 100%. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του από κοντά, αλλά πέρασε όλα τα στάνταρ τεστ και δεν ένιωθε πόνο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Λογικά θα πρέπει να περάσει κάποια θεραπεία για τη φλεγμονή που έχει, αλλά ο ίδιος γνωρίζει τα ρίσκα που πρέπει να πάρει. 

«Ξέρει ότι μια πτώση δεν θα είναι καλή για εκείνον, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έχει το ελεύθερο να τρέξει, γιατί είναι σε θέση να τρέξει. Πέρασε όλες τις εξετάσεις που περνάει κάθε αναβάτης πριν από κάθε τριήμερο. Πέρα από αυτό είμαστε εντυπωσιασμένοι με την αποκατάσταση του και αναμένουμε να δούμε πως θα συνεχίσει.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

Υπεύθυνος MotoGP

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακολουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.