Σοκαρισμένος ο Kallio από τη διαφορά του με τους πρώτους

Ο Mika Kallio ήταν έκπληκτος όταν ανακάλυψε το πόσο απέχει η ΚΤΜ από τις ομάδες που έδωσαν το ρυθμό στις δοκιμές της Παρασκευής στη Βαλένθια, περιγράφοντας τη διαφορά ως «πραγματικά πολύ μεγάλη».

Έχοντας σκοπό να συμμετάσχει σε όλο το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2017, ο Αυστριακός κατασκευαστής επέλεξε να αγωνιστεί ως έκτακτη συμμετοχή στον τελευταίο αγώνα του 2016, με τον Kallio να είναι ο μόνος εκπρόσωπος του.

Ωστόσο, παρά την ελπιδοφόρα εμφάνιση τους στο Αυστριακό τεστ τον Ιούλιο, ο Kallio κατέληξε στην τελευταία θέση της κατάταξης την πρώτη μέρα στη Βαλένθια, τρία δευτερόλεπτα πίσω απ’ τον Jorge Lorenzo.

«Αυτή τη στιγμή, η πραγματικότητα είναι τα αποτελέσματα που είχαμε,» παραδέχθηκε ο Φινλανδός. «Δεν δείχνουμε το καλύτερό μας σήμερα, η διαφορά με τους μπροστά ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη.

«Ήταν μία έκπληξη για μας. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά από αυτό [που δείξαμε] με τους ταχύτερους αναβάτες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτά τα αποτελέσματα και υπάρχουν πολλά πράγματα όπου πρέπει να βελτιωθούμε.»

Ο Kallio εξήγησε ότι ο κύριος λόγος για την κακή αρχή της ΚΤΜ ήταν η έλλειψη πρόσφυσης στο πίσω μέρος της νέας RC16, την οποία οι Bradley Smith και Pol Espargaro θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά στο τεστ της Τρίτης.

«Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε με το πίσω ελαστικό,» συνέχισε.

«Δεν υπήρχε καθόλου πρόσφυση. Ακόμη και με διαφορετικές ρυθμίσεις, [χρησιμοποιώντας] δύο μοτοσυκλέτες, δύο επιλογές ελαστικού, πάντα αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα.

« Βασικά, υπήρχε πολύ πλαγιολίσθηση. Όταν πηγαίνω στη στροφή, για κάποιο λόγο χάνω την επαφή με το πίσω και δεν επιστρέφει ποτέ. Χάνουμε πολύ χρόνο εκεί.»

Η ΚΤΜ πραγματοποίησε το τελευταίο της τεστ πριν τον αγώνα στην ίδια πίστα τον περασμένο μήνα, με την εμφάνισή τους τότε να πείθει τον Kallio ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική όταν θα έμπαινε στην πίστα μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες.

«Ήμασταν εδώ πριν ένα μήνα, και ήμασταν ταχύτεροι κατά τη διάρκεια του τεστ, γι’ αυτό περιμένουμε κάτι ακόμα αύριο,» ανέφερε.

«Δεν είμαστε μακριά απ’ τις θερμοκρασίες που είχαμε εδώ ένα μήνα πριν. Το πρωί πιστεύαμε ότι αυτός ήταν ο λόγος [για την άσχημη εμφάνιση] αλλά το απόγευμα ήταν το ίδιο όπως πριν ένα μήνα. Κάτι άλλο υπάρχει.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Επίσημο: Στη Haas ο Kevin Magnussen

Next Article

Αρκετά αισιόδοξος ο Hamilton για τον ρυθμό της Mercedes

Related Posts