Σοβαρό ατύχημα για Morbidelli, αμφίβολος για τις δοκιμές

Morbidelli

Πολύ άσχημα ξεκίνησε η σεζόν για τον Franco Morbidelli, ο οποίος είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα σε δοκιμές στο Πορτιμάο και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στις δοκιμές της Σεπάνγκ.

Μία πολύ άσχημη πτώση είχε ο Franco Morbidelli στην πίστα του Πορτιμάο στη νότια Πορτογαλία, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes στο οποίο συμμετέχουν και αρκετοί αναβάτες του MotoGP.

Ο Ιταλός αναβάτης που μεταπήδησε από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στην Pramac Ducati, ήταν ένας από αυτούς, συμμετέχοντας με μία Ducati Panigale V4S, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του, ενόψει των δοκιμών του παγκοσμίου πρωταθλήματος που κανονικά θα ξεκινούσαν για τον Ιταλό το τριήμερο 6-8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Morbidelli είχε ένα βίαιο highside που τον έστειλε με δύναμη στο οδόστρωμα και προκάλσε την απώλεια των αισθήσεων του αναβάτη. Με τον αριθμό των κριτών και των ανθρώπων ασφαλείας να είναι περιορισμένος, ο Morbidelli χρειάστηκε τη βοήθεια και των δύο αδερφών Marquez, που επίσης λάμβαναν μέρος στις δοκιμές για να απομακρυνθεί ασφαλώς από την πίστα.

Μετά τις πρώτες εξετάσεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνει για παρακολούθηση, έχοντας υποστεί διάσειση και μερικούς, ευτυχώς όχι επικίνδυνους, τραυματισμούς. Η ομάδα της Pramac ενημέρωσε για το θέμα και την κατάσταση του Ιταλού, λέγοντας ότι τις επόμενες ώρες θα κριθεί εάν χρειάζεται περαιτέρω παραμονή στο νοσοκομείο του Φάρο.

Με αυτά τα δεδομένα η παρουσία τους στις δοκιμές της Σεπάνγκ κρίνεται ως εξαιρετικά αμφίβολη, με τον Morbidelli να αναμένει πρώτα απ’όλα τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του για να μπορέσει να συνεχίσει την προετοιμασία. Πριν από το επίσημο τεστ, θα διεξαχθεί άλλο ένα τριήμερο shakedown με τον rookie Pedro Acosta, τους δοκιμαστές της Ducati, της KTM, της Aprilia και τους επίσημους αναβάτες της Yamaha και της Honda στην ίδια πίστα, το προσεχές τριήμερο 1-3 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
GasGas 2024

Αποκαλυπτήρια και για την GasGas του 2024 (pics & vid)

Next Article
GP Αργεντινής MotoGP

Ακυρώθηκε το GP Αργεντινής

Related Posts