Σπασμένη μονάδα ισχύος ο λόγος της εγκατάλειψης του Alonso στο Q2

Η σπασμένη μονάδα ισχύος της Honda δεν επέτρεψε στον Fernando Alonso να παλέψει για μία καλύτερη θέση στο Q2.

Ο Ισπανός θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και την 12η θέση, αλλά τώρα θα αναγκαστεί να αλλάξει μονάδα ισχύος, κάτι που κάνει τον αγώνα του ακόμα πιο δύσκολα.

«Είναι κρίμα. Ο γύρος πήγαινε καλά,» δήλωσε ο Alonso, ο οποίος βρισκόταν σε γρήγορο γύρο όταν τον πρόδωσε ο κινητήρας. «Βελτίωνα 0.5 δευτ. από το Q1 έτσι πιστεύω μπορούσαμε να πάρουμε την 13η, 14η ή 12η θέση, εξαρτώμενος από τους άλλους.

«Αλλά πλησιάζοντας την τελευταία στροφή, ο κινητήρας κατέρρευσε και μπήκα στο pit lane αργά. Ήταν ήδη ένας δύσκολος αγώνας, αλλά αυτό τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

«Πρέπει να αλλάξουμε την μονάδα ισχύος και δεν μπορούμε να την τροποποιήσουμε, οπότε πιθανόν να βγάλουμε όλο τον αγώνα χωρίς την πλήρη δύναμη, που είναι ήδη χαμηλή.»

Ο Alonso ελπίζει οι ρυθμίσεις της νέας μονάδας ισχύος να είναι όσο καλύτερες γίνεται ώστε να μην χάσει κι άλλη δύναμη, αφού ο κινητήρας δεν είναι τόσο δυνατός: «Ας ελπίσουμε να ρυθμίσουμε τον κινητήρα σωστά, αλλά είναι καλύτερο να κάνεις ένα session και να τον ρυθμίσεις σωστά. Περιμένω έναν δύσκολο αγώνα.

«Ήταν ήδη ένας σκληρός αγώνας, αλλά τώρα είναι ακόμα περισσότερο. Συνήθως θέλουμε ‘βοήθεια’ από τα άλλα μονοθέσια μπροστά, έτσι αύριο θα την χρειαστούμε πιο πολύ από ποτέ.»

Μάλιστα, ο Ισπανός θα ήθελε να μπορούσε να χρησιμοποιήσει μία μονάδα ισχύος μόνο για τις κατατακτήριες ώστε να μπορούν να την πιέσουν λίγο παραπάνω.

«Στις κατατακτήριες δεν είναι ποτέ εύκολα γιατί δεν έχεις την δυνατότητα να βάλεις έναν νέο κινητήρα για λίγους γύρους για να τον ρυθμίσεις να αποδίδει παραπάνω. 

«Ήταν μία κακή στιγμή, αλλά δεν το επιλέξαμε. Εύχομαι να μην το είχαμε ποτέ αυτό το πρόβλημα και να αλλάζαμε τις μονάδες ισχύος όταν έπρεπε βάσει των χιλιομέτρων, και όχι επειδή σπάνε.»

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify