Στενά τα οικονομικά περιθώρια για την Ducati, δηλώνει ο Ciabatti

Ο επικεφαλής της Ducati, Paolo Ciabatti, μίλησε ανοιχτά για τα οικονομικά της ομάδας του, εξηγώντας μεταξύ άλλων πως μόνο αν δεχτεί μείωση αποδοχών θα μπορέσει να μείνει ο Jorge Lorenzo.

Φέτος λήγουν τα συμβόλαια αμφότερων των αναβατών της Ducati, με την ιταλική ομάδα να σκέφτεται ήδη πώς θα μπορέσει να κρατήσει και τους δύο στις τάξεις της μετά το 2018.

Αυτό όμως θα αποτελέσει ένα δύσκολο έργο, μιας και τα οικονομικά των Ιταλών είναι αρκετά περιορισμένα εξαιτίας της αποχώρησης της Telecom Italia, της επί σειράς ετών χορηγού της.

Σε συνέντευξή του στο motorsport.com, ο Paolo Ciabatti αποκάλυψε πως, για να μπορέσει να μείνει το ίδιο δίδυμο και το 2019, θα πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές τους – ειδικά του Lorenzo, του οποίου το τωρινό συμβόλαιο ανέρχεται στα 12 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε:

«Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και με τους δύο αναβάτες μας, αλλά τα οικονομικά μας περιθώρια είναι ξεκάθαρα. Θα μιλήσουμε με τους σπόνσορές μας, γιατί η Telecom Italia αποφάσισε να μας αφήσει, για να έχουμε μία εικόνα για το πόσα χρήματα έχουμε στη διάθεσή μας, και τότε θα είναι πιο εύκολο να μιλήσουμε με τους μάνατζερ [των αναβατών].

«Αυτό που είναι πασιφανές είναι πως τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με το 2016. Όταν προσλάβαμε τον Jorge, είχε στα χέρια του μία πολύ σημαντική προσφορά από τη Yamaha για ακόμα δύο χρόνια κι ήταν ο πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν.

«Όταν ανανεώσαμε με τον Andrea στα μισά του 2016, δεν είχε κερδίσει ποτέ αγώνα με την Ducati. Θα τον ανταμείψουμε για όσα έκανε το 2017. Ένας αναβάτης σαν κι αυτόν, με το συμβόλαιό του να λήγει στο τέλος της χρονιάς, είναι σε μία σαφώς πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση από πριν.

«Ο Claudio Domenicali [διευθύνων σύμβουλος της Ducati] το είπε στην παρουσίαση της φετινής μοτοσυκλέτας. Η Ducati έκανε μία προσπάθεια να έχει την προσοχή του Lorenzo, αλλά αυτό ήταν σε μία άλλη στιγμή. 

«Δεν πιστεύω πως μπορούμε να δώσουμε στον Jorge τα ίδια χρήματα σε σχέση με αυτά που του δώσαμε όταν ήρθε στην ομάδα.»

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.