Στην Citroen θέλουν ο Loeb να κάνει περισσότερους αγώνες στο WRC

Στην Citroen δείχνουν θετική στο ενδεχόμενο επιστροφής του Sebastien Loeb για πλήρη σεζόν στο WRC.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Pierre Budar, αλλά και ο Kris Meeke, είναι ανοιχτοί σε αυτό το ενδεχόμενο, με τον πρώτο να περιμένει το τέλος της σεζόν για να συζητήσει με τον Loeb τα πλάνα του για το 2019

«Έχουμε μία συμφωνία για τρεις αγώνες, αυτή είναι η συμφωνία μέχρι τώρα,» δήλωσε ο Budar.

«Θα συνεχίσουμε την φετινή σεζόν με την Κορσική και την Ισπανία, όπου θα αγωνιστεί ξανά ο Loeb, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε, θα δούμε τι είναι δυνατόν να κάνουμε τότε.

«Αλλά δεν ξέρω κανέναν επικεφαλής ομάδας στο service park που δεν θα τον ήθελε στην ομάδα του για πλήρη σεζόν – ισχύει το ίδιο και για μας.

«Το Μεξικό ήταν προφανής απόδειξη της απόδοσης τους. Μπορούμε να δούμε ότι είναι ακόμα πολύ γρήγορος και έδειξε πόσο καλά μπορεί να οδηγήσει τα νέα αυτοκίνητα.

«Όταν πήρε την πρωτοπορία την δεύτερη μέρα, ήταν ανάμεσα σε μία μάχη όπου όλοι πίεζαν αρκετά, δεν περιμέναμε να είναι τόσο γρήγορος τόσο γρήγορα. 

«Ξέραμε ότι μπορούσε να κάνει καλά πράγματα, αλλά πίστευα ότι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο,» δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroen.

Ο Kris Meeke είχε δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι θα ήθελε να γυρίσει για πλήρη σεζόν στο WRC o Γάλλος, από τον οποία έχει να μάθει πολλά αλλά και να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Αυτό ήταν αρκετά εντυπωσιακό για να είμαι ειλικρινής. Καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια την οποία έφερε μαζί του – ειδικά εγώ. Ήταν όλα τόσο θετικά,» δήλωσε ο Kris Meeke.

«Έχω δηλώσει από την αρχή ότι τον θέλω πίσω στην ομάδα και αυτός ο αγώνας το ενισχύει αυτό. Αν είχα την ευκαιρία να κάνω μία σεζόν με αυτόν ξέρω ότι θα μάθαινα πάρα πολλά. 

«Μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυνατή ομάδα θα ήμασταν αν τον είχαμε όλη την σεζόν και τον Craig Breen στο τρίτο αυτοκίνητο;

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ήμασταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου – έτσι γιατί να μην πιέσουμε για αυτό του χρόνου;

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

«Θα ήμασταν μία πολύ – πολύ δυνατή ομάδα αν καταφέρναμε να τον πείσουμε να γυρίσει και να κάνει περισσότερους αγώνες.

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.