Στη χορτοφαγία και στην αποχώρηση του Rosberg αποδίδει την καλύτερη απόδοσή του ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton αποδίδει την φετινή του εξαιρετική απόδοση στη χορτοφαγία και την αποχώρηση από την ομάδα του Nico Rosberg.

Ο οδηγός της Mercedes θεωρεί πως η χορτοφαγία τον έχει βοηθήσει να επιτύχει καλύτερα επίπεδα απόδοσης.

«Το να πάω και να δω το Toto στο τέλος της προηγούμενη χρονιάς ήταν θεμελιώδες στην εδραίωση της μακροβιότητας στην ομάδα. Απλώς βάλαμε τα πάντα στο τραπέζι και είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε. Και μετά ξεκινήσαμε να χτίζουμε τη δημιουργία μιας νέας και δυνατότερης σχέσης, πράγμα που καταφέραμε.

«Προσωπικά, αισθάνομαι καλύτερα απ’ όσο έχω νιώσει ποτέ, σωματικά και πνευματικά. Όλη τη χρονιά αισθανόμουν δυνατός πνευματικά, μα σωματικά έκανα ένα μεγάλο βήμα και αυτό είναι η απόφαση που πήρα να αλλάξω τη διατροφή μου.

«Η καλύτερη απόφαση ήταν να έρθω σε αυτή την ομάδα, η δεύτερη καλύτερη ήταν να αλλάξω τη διατροφή μου, στη Σιγκαπούρη. Αλλά οδηγούσα αρκετά καλά και πριν από αυτό. Εν τέλει πάντα προσπαθείς να ζεις όσο καλύτερα μπορείς και να οδηγείς όσο καλύτερα μπορείς και αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτερες μέρες. Αισθανόμουν πως ήμουν σε θέση να βρεθώ σε αυτή τη ζώνη απόδοσης. Είναι η καλύτερη αίσθηση».

Ο Βρετανός δηλώνει ακόμη πως είναι πλέον πλήρως εστιασμένος στο να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα, αντί να αναλώνεται σε διαμάχες με τον Rosberg.

«Οι άνθρωποι μέσα στην ομάδα είναι σε θέση να σας πουν ποια ήταν η δυναμική και σίγουρα δεν μπορώ να πω πως ήταν καλά πέρυσι. Μα φέτος, σίγουρα, έχοντας μιλήσει με τον Toto και δουλεύοντας στη σχέση με τους ανθρώπους, δεν παίζεις με αυτό. Αποδίδει και απλά θέλω να συνεχίσω να χτίζω αυτή τη σχέση, την οποία έχουμε.

«Οι άνθρωποί μου έκαναν μια εξαιρετική δουλειά και η σχέση μου με όλη την ομάδα και από τις δυο πλευρές, είναι δυνατότερη απ’ όσο έχει υπάρξει ποτέ. Πιστεύω ότι ο χρόνος που περνάω με τους μηχανικούς εκεί πίσω είναι καλύτερος από ποτέ.

«Είναι εξαιρετικό, επίσης, ότι μαχόμαστε με μια άλλη ομάδα, οπότε η εστίαση είναι διαφορετική. Όταν έχεις δυο δυνατούς οδηγούς στην ομάδα, όπως είχαμε, λοιπόν, όταν η μάχη είναι εντός της ομάδα, είναι σαν ένας τυφώνας, με ισχυρή ενέργεια και είναι περιορισμένη σε ένα δωμάτιο.

«Αντίθετα τώρα, μαζί,  έχουμε αυτόν τον τυφώνα ή οποιαδήποτε μορφή ενέργειας, με την οποία τροφοδοτούμε το μονοθέσιο και είναι γενικά μια πολύ πιο χαρούμενη δυναμική».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να επιτύχει την εν λόγω χαρούμενη δυναμική αν ο Rosberg ήταν ακόμη μέρος της ομάδας, ο Hamilton απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».

Πηγή : motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify