Στην αδυναμία εξέλιξης της M1 εντοπίζει το πρόβλημα ο Rossi

Add us as preferred source

Ο Valentino Rossi πιστεύει πως η πτώση στην απόδοση της Yamaha ήρθε ως συνέπεια της αδυναμίας της να εξελίξει τη YZR-M1 στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η Yamaha ήταν φαβορί στην αρχή της σεζόν, αλλά μετά τις πέντε συνολικά νίκες των Rossi και Jorge Lorenzo στους πρώτους επτά αγώνες, οι Ιάπωνες έχουν να κερδίσουν από την Καταλωνία.

Στο Motegi, τόσο ο Ιταλός όσο κι ο Ισπανός έπεσαν και έμειναν εκτός αγώνα στην προσπάθεια τους να φτάσουν τον Marc Marquez, που τελικά κέρδισε και πήρε τον φετινό τίτλο.

Σύμφωνα με τον Rossi, η αγωνιστική πτώση της Yamaha οφείλεται στην απουσία εξέλιξης της M1.

«Κατά τη γνώμη μου, ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο δεύτερο μισό της σεζόν η Honda βελτιώθηκε σημαντικά και έλυσε τα προβλήματά της,» είπε ο Ιταλός.

«Και η Yamaha δούλεψε, αλλά τα νέα μέρη που μας φέρνουν δεν απέδωσαν. Δεν βελτιωνόμαστε.

«Πέρυσι αλλά και στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της σεζόν, η Yamaha δούλευε και η μοτοσυκλέτα βελτιωνόταν. Φέτος, ήρθαν τα νέα μέρη, κάναμε δοκιμές, αλλά στην πραγματικότητα μείναμε στάσιμοι.

«Επομένως, πιστεύω πως αυτό ήταν το κλειδί για το δεύτερο μισό της σεζόν.»

Latest Podcast Undercut · E47 · 14/09/2026 · 55 min

The Undercut Redux #47: Κυνηγώντας ανεμόμυλους

Το ταξίδι της Formula 1 στην Μαδρίτη είχε ιδιαίτερη προσμονή, αρκετές ψευδαισθήσεις και πολλές διαφορετικές πραγματικότητες για τους πρωτοπόρους οδηγούς. Ο Kimi Antonelli είναι ξανά…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts
Περισσότερα

GP Αζερμπαϊτζάν – FP1: Πρώτος ο Russell, πρόβλημα για Antonelli

Ο George Russell ήταν ταχύτερος στο FP1 του GP Αζερμπαϊτζάν με 1:45.387, μπροστά από Verstappen και Leclerc. Υδραυλικό πρόβλημα έθεσε εκτός προγράμματος τον Kimi Antonelli, ενώ δύο Virtual Safety Car διέκοψαν τη διαδικασία.