Στη Mercedes μέχρι το 2026 ο Wolff

Wolff, Mercedes, 2026
2021 Hungarian Grand Prix, Friday – Steve Etherington

O Toto Wolff θα παραμείνει στα ηνία της ομάδας της Mercedes στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, επεκτείνοντας το συμβόλαιό του μέχρι τουλάχιστον το 2026.

Όντας πλέον ο δεύτερος παλαιότερος αγωνιστικός διευθυντής ομάδας της F1, πίσω μόνο από τον Christian Horner στη Red Bull, ο Toto Wolff θα παραμείνει στο πηδάλιο της Mercedes για ακόμη τουλάχιστον τρεις σεζόν.

Ο Αυστριακός ανανέωσε το συμβόλαιό του ως αγωνιστικός διευθυντής, ενώ φυσικά διατηρεί τη θέση του ως CEO της ομάδας, ενώ κατέχει και το 1/3 των μετοχών της, το οποίο απέκτησε με την είσοδό του στην ομάδα, το 2013.

Την επόμενη σεζόν και μετά την απομάκρυνση του Ross Brawn, o Wolff έγινε επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, την οποία οδήγησε σε οκτώ διαδοχικά πρωταθλήματα κατασκευαστών και τους οδηγούς της σε επτά συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους.

Πλέον θα οδηγήσει την γερμανική ομάδα στη νέα εποχή της Formula 1, με τους νέους κανονισμούς για τις μονάδες ισχύος που αναμένεται να ισχύσουν από το ξεκίνημα του 2026 και φυσικά με την ανακατανομή της δυναμικής που αναμένεται να επέλθει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μέχρι τότε ο Wolff, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην Telegraph, θα προσπαθήσει να επαναφέρει την ομάδα του στην κορυφή, την οποία έχει καταλάβει η Red Bull, με την μοναδική νίκη των τελευταίων δύο ετών να έχει έρθει από τα χέρια του George Russell στη Βραζιλία πριν από 15 μήνες και τον Lewis Hamilton να έχει μείνει χωρίς νίκη για το μεγαλύτερο διάστημα στην πλούσια καριέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίθεση με την πλειονότητα του υπόλοιπου grid με συμβόλαια που λήγουν στο φινάλε της φετινής σεζόν, οι δύο οδηγοί της Mercedes έχουν δεσμευτεί μέχρι το τέλος του 2025 και την ολοκλήρωση της τωρινής γενιάς των μονάδων ισχύος.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Steiner Haas

Έφυγε από την Haas ο Steiner, στη θέση του ο Komatsu

Next Article

Παρουσίασε τα νέα της χρώματα για το 2024 η Hyundai

Related Posts