Στη Sauber ο Ericsson και για το 2017

Ο Marcus Ericsson θα μείνει στη Sauber και την επόμενη χρονιά, όπως επιβεβαίωσε η Ελβετική ομάδα τη Δευτέρα.

Ο Σουηδός μπήκε στην ομάδα στην αρχή του 2015 αφού είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Caterham την προηγούμενη σεζόν.

Ο Ericsson απόλαυσε μία δυνατή πρώτη σεζόν με τη Sauber, σκοράροντας 9 πόντους για να βγει 18ος στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο 26χρονος δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς φέτος.

Αλλά με νέους ιδιοκτήτες να αναλαμβάνουν την ομάδα, ο Ericsson είναι αισιόδοξος για ένα δυνατό 2017.

«Είναι πολύ καλά νέα το ότι θα τρέχω για ακόμα μία χρονιά με τη Sauber» είπε ο Ericsson. «Έχω ξοδέψει δύο χρόνια με τη Sauber, και πραγματικά νιώθω σαν το σπίτι μου.»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μέσα στην ομάδα που πιστεύουν ξανά σε μένα. Από την δική μου άποψη, έχω εξεληχθεί πολύ ως οδηγός κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Sauber. Είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά είμαστε μαζί και δουλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε.

«Απο τότε που άλλαξε η ιδιοκτησία, υπάρχει μια θετική ώθηση στην ομάδα, οπότε θα είναι επίσης συναρπαστικό να πηγαίνουμε σε αυτή τη νέα εποχή. Πολλοί ειδικοί του σπορ γίνονται μέρος της Sauber, που είναι καλό σημάδι για το μέλλον.»

«Για το 2017 ο στόχος μου είναι να αξιοποιήσω τις επιδόσεις μου του δεύτερου μισού της σεζόν, και να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά με την ομάδα. Δε μπροώ να περιμένω για το 2017, για να ανέβουμε προς τη μέση του grid με το στόχο να παίρνουμε βαθμούς σε τακτική βάση.»

Η Sauber είπε ότι η ταυτότητα του team mate του Ericsson θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό.

Ο Σουηδός αυτή τη στιγμή τρέχει με τον Felipe Nasr, του οποίου η ανανέωση συμβολαίου έχει καθυστερήσει λόγω προβλημάτων με τους χορηγούς.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Marcus θα παραμείνει στη Sauber το 2017» είπε το αφεντικό της ομάδας Monisha Kaltenborn.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν ο Marcus έχει δείξει ξανά την επιθυμία να κάνει αυτά τα έξτρα χιλιόμετρα για να βελτιωθεί. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές με εμάς, αλλά τις χειρήστηκε πολύ καλά.»

«Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει κάνει σημαντικά βήματα στη δική του εξέλιξη, αποδεικνύοντας τις ικανότητες του εντός κι εκτός πίστας, ειδικά όταν οι συνθήκες δεν είναι εύκολες.»

«Δεν είναι μόνο ένας καλός οδηγός, αλλά επίσης ένας σημαντικός ομαδικός παίκτης που καταλαβαίνει πως να δουλέψει με την ομάδα και πως να δώσει κίνητρο σε όλους με τη θετική του στάση.»

«Η Formula 1 μπαίνει σε μία νέα εποχή το 2017, και είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να βασιστούμε στον Marcus για να ξαναφέρουμε την ομάδα στον ανταγωνισμό.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δύο αγώνες μικρότερης διάρκειας προτείνει ο Ecclestone

Next Article

Προμηνύει την εμπλοκή του στο WEC ο Alonso

Related Posts