Ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, τόνισε πως η μετακίνηση του James Key στη McLaren δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αφού ο Βρετανός έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα.

Την Πέμπτη το πρωί, η McLaren ανακοίνωσε την πρόσληψη του James Key στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, χωρίς όμως να ορίζει το πότε θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του motorsport.com, η McLaren δεν έχει έρθει ακόμα σε συμφωνία με την Toro Rosso για την εν λόγω μετακίνηση, ενώ αρκετοί ειδικοί θεωρούν πως οι Ιταλοί θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελός τους ώστε να πάρουν ως δανεικό από την ομάδα του Woking τον Lando Norris.

Βέβαια, τα πράγματα περιπλέκονται, από τη στιγμή που ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Franz Tost, τόνισε πως ο Key συνδέεται ακόμα με συμβόλαιο με την Toro Rosso:

«Ο James έχει ένα συμβόλαιο που ισχύει μακροπρόθεσμα με την ομάδα. Μόνο αυτό μπορώ περί τούτου. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.»

Ερωτηθείς για το αν η McLaren έχει αποτανθεί στην ομάδα του για τις υπηρεσίες του Key, ο ίδιος απάντησε:

«Πιστεύω πως θα έρθουν σε μας. Θα δούμε. Δεν έχω λόγο να το συζητήσω αυτό μαζί τους, γιατί έχουμε συμβόλαιο. Ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε.»

Τέλος, ακόμα κι αν η συμφωνία προχωρήσει, δεν είναι σαφές ποια θα είναι η διάρκεια της υποχρεωτικής άδειας (gardening leave) για τον Βρετανό, ο οποίος ακόμα βρίσκεται στο εργοστάσιο της Faenza.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X