Στην εξέλιξη του Toyota Yaris Rally 2 συμβάλλει ο Kalle Rovanpera.

Toyota Yaris Rally 2 japanese chanpionship

Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota, Tom Fowler, μίλησε για την εξέλιξη του Yaris Rally 2 επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους ήθελε να δοκιμάσει το νέο αγωνιστικό ο Kalle Rovanpera.

Πυρετώδης η προετοιμασία όσον αφορά την εξέλιξη καθώς και την οριστικοποίηση των προδιαγραφών του νέου αγωνιστικού της Toyota Gazoo Racing. Με τον Tom Fowler να χαρακτηρίζει το νέο δημιούργημα «αρκετά ολοκληρωμένο» έπειτα από τις πρώτες δοκιμές σε άσφαλτο και χιόνι.

H ώρα των αποφάσεων έχει έρθει στα κεντρικά γραφεία της Toyota Gazoo Racing στο Jyvaskyla. Στο επίκεντρο των συζητήσεων πλέον βρίσκονται οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Ο δοκιμαστής της Toyota, Juho Hanninen είχε πρωταρχικό ρόλο στην εξέλιξη του «μικρού» Ιαπωνικού θηρίου, με τον Kalle Rovanpera να προσθέτει την τελευταία… πινελιά την περασμένη εβδομάδα στη νότια Γαλλία.

«Όλα έγιναν αβίαστα, αν σκεφτείς ότι είναι ο εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής και είναι ένας οδηγός που έχει κερδίσει την κατηγορία wrc 2. Έχει μεγάλη μεγάλη εμπειρία από αυτά τα αυτοκίνητα,» ανέφερε ο Tom Fowler.

Η ομάδα αφού ολοκλήρωσε τις δοκιμές σε όλα τα τερέν, έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο του Yaris Rally 2 πριν μία εβδομάδα με τον Norihiko Katsuta,  πατέρα του οδηγού της Toyota, Takamoto, ο οποίος συμμετείχε στο Rally Shinshiro της Ιαπωνίας.

«Έτσι, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κατασταλάξουμε στην επιλογή των εξαρτημάτων που θα μπορέσουν να εγκριθούν από την FIA. Η φιλοσοφία των κανονισμών του Rally 2 σημαίνει ότι έχουμε περιορισμό στους κανονισμούς διάφορων εξαρτημάτων του αυτοκινήτου, όπως ο κλωβός ασφαλείας, οι αναρτήσεις, τα διαφορικά καθώς επίσης δεν υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές της homologation(VO’s),» ολοκλήρωσε ο Fowler, χαρακτηρίζοντας «σοφές» τις επιλογές που καλείται να κάνει η ομάδα.

Πηγή: Dirtfish.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Neuville: Μεγάλος ο ρόλος του υβριδικού στο Μεξικό

Next Article
MotoGP - Aprilia 2023 launch

Αποκαλύφθηκε το livery της Aprilia για το 2023 (pics & vid)

Related Posts