Στην INEOS το 1/3 της Mercedes F1, τριετές συμβόλαιο για Wolff

H βρετανική INEOS κατέχει πλέον το ένα τρίτο της Mercedes F1 Team, ποσοστό πλέον ίδιο με την Daimler και τον επικεφαλής Toto Wolff, ο οποίος υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο.

Το περασμένο έτος υπήρξε αρκετή φημολογία περί πώλησης της Mercedes ή της αποχώρησής της από την Formula 1 μετά το πέρας του 2021. Πλέον οι φήμες αποτελούν παρελθόν, καθώς η INEOS, η βρετανική εταιρεία χημικών προϊόντων που αποτελεί χορηγό της ομάδας εδώ και κάποιο διάστημα, αύξησε το ποσοστό των μετοχών που κατείχε από 30% σε 33%, κάτι που πραγματοποίησε και ο Wolff. Η μητρική εταιρία της Mercedes, η Daimler, μείωσε δραματικά το δικό της ποσοστό από το 60% στο 33%. Έτσι, οι τρεις μέτοχοι κατέχουν το ένα τρίτο της ομάδας ο καθένας.

Παράλληλα, η ομάδα ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου της με τον Wolff, ο οποίος θα παραμείνει επικεφαλής της ομάδας, με τριετή διάρκεια. «[Ο Toto Wolff] θα έχει την επακόλουθη ευκαιρία να μεταβεί σε μια νέα εκτελεστική λειτουργία μέσα στον οργανισμό όταν αποφασίσει ότι είναι η σωστή στιγμή για να το κάνει,» δήλωσε η ομάδα.

Ο Ola Kallenius, επικεφαλής της Daimler υποστήριξε πως η εταιρία θα παραμείνει πλήρως δεσμευμένη στην Formula 1 και προσέθεσε ότι το επερχόμενο budget cap, μαζί με αυτόν τον νέο διαχωρισμό των μετοχών θα βάλει την Mercedes σε ακόμα ισχυρότερη θέση.

Με την σειρά του, ο Toto Wolff δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος που θα ξεκινήσει αυτό το νέο κεφάλαιο και περιέγραψε την ομάδα «σαν μια οικογένεια» για τον ίδιο.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles