Στην Πορτογαλία η πρεμιέρα του MotoGP το 2023

Πορτογαλία MotoGP

Από την πίστα του Πορτιμάο στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας θα ξεκινήσουν οι αναβάτες κι οι ομάδες του MotoGP την πορεία τους στο πρωτάθλημα του 2023, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Dorna.

Η μετακίνηση του Grand Prix του Κατάρ στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2023, εξαιτίας της ανακαίνισης που διεξάγεται στην αραβική πίστα, έφερε την Dorna να προχωρήσει σε αλλαγές στον αγώνα με τον οποίο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα του MotoGP την επόμενη σεζόν. Λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του δεύτερου μισού της σεζόν, η οργανώση του παγκοσμίου πρωταθλήματος έδωσε στην δημοσιότητα πως η Πορτογαλία θα αποτελέσει τον πρώτο προορισμό των αναβατών και των ομάδων.

Πιο συυγκεκριμένα, το αυτοκινητοδρόμιο του Πορτιμάο στην περιοχή του Αλγκάρβε θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP, το τριήμερο 24-26 Μαρτίου, σε έναν αγώνα που θα είναι ο πέμπτος που θα διεξαχθεί στο σιρκουί, το οποίο έκανε την πρώτη του διπλή εμφάνιση το 2020 και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια.

Για πρώτη φορά από το 2006 κι έπειτα, όταν κι η σεζόν ξεκίνησε με τον αγώνα της Ισπανίας στην πίστα της Χερέθ, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στην Πορτογαλία θα διεξαχθεί και ένα τεστ πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Το υπόλοιπο καλεντάρι, καθώς και το πρόγραμμα των δοκιμών εξέλιξης αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Dorna μέσα στις επόμενες ημέρες και θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 αγώνες και δύο τεστ σε Μαλαισία και Ινδονησία.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Alonso Aston Martin

Στην Aston Martin o Fernando Alonso

Next Article

Red Bull-Honda: Θα συνεχιστεί η συνεργασία τους μέχρι το 2025

Related Posts