Στο καλεντάρι της Formula 1 το 2021 η Σαουδική Αραβία

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Σαουδική Αραβία θα αποτελεί μέρος του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2021, με ένα σιρκουί πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει υπογραφεί πολυετές συμβόλαιο ανάμεσα Αυτοκινητιστική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας και της Formula 1. Επίσης η πίστα θα περνάει από τον παραλιακό δρόμο και την Ερυθρά θάλασσα.

Ο Πρίγκιπας Abdulaziz Bin Turki AlFaisal Al Saud, και υπουργός αθλητισμού, δήλωσε: «Η Σαουδική Αραβία προχωράει μπροστά και η ταχύτητα, η ενέργεια και ο ενθουσιασμός της Formula 1 καθρεφτίζει απόλυτα την αλλαγή που γίνεται στην χώρα. Δεν έχει σημασία που διεξάγεται, η Formula 1 είναι μία διοργάνωση που φέρνει τους ανθρώπους κοντά για να γιορτάσουν την περίσταση που ξεπερνά το σπορ. Ανυπομονούμε να ζήσουμε αυτή την στιγμή και να μοιραστούμε την Jeddah με όλο τον κόσμο. Για πολλούς Σαουδάραβες θα γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα.»

Από την μεριά της Formula 1, o CEO, Chase Carey, δήλωσε: «

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Σαουδική Αραβία στη Formula 1 από τη σεζόν του 2021. Η Σαουδική Αραβία είναι μία χώρα που γίνεται κόμβος για τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, με μεγάλα γεγονότα να διεξάγονται εκεί, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τρέχουμε εκεί από τη νέα σεζόν.

«Η περιοχή είναι πολύ σημαντική για εμάς, και με δεδομένο ότι πάνω από το 70% του πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών, είμαστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική να έρθουμε σε επαφή με ένα νέο κοινό, προσφέροντας παράλληλα στους τωρινούς fans μας συναρπαστικούς αγώνες σε μία τρομερή και ιστορική περιοχή. Θα ανακοινώσουμε το προσχέδιο του προγράμματος για το 2021 στις επόμενες εβδομάδες, το οποίο μετά θα τεθεί για έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.» 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Εκτός κι από το Ευρωπαϊκό GP ο Marquez

Next Article

Ποινές στη Yamaha για ενδεχόμενες αλλαγές στους κινητήρες, τη γλύτωσαν οι οδηγοί

Related Posts