Στο Maranello θα κατασκευάζονται τα νέα σασσί της Haas

Εξαιτίας του budget cap, η Ferrari μεταφέρει εργαζόμενους της στην Haas και κατασκευάζει μονάδα, μέσα στο Maranello, για να κατασκευάζει τα σασσί της Haas.

Στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό από την Ferrari ότι ο επικεφαλής του σασσί της, Simone Resta, θα αφήσει το πόστο του στην Ιταλική ομάδα και θα μεταβεί στην ομάδα της Haas. Τώρα η Ferrari έκανε γνωστό ότι και άλλα άτομα από το προσωπικό της θα ακολουθήσουν τον Resta στην Haas.

Αυτή την στιγμή κατασκευάζεται ένα νέο εργοστάσιο, κοντά σε αυτό της Ferrari, το οποίο θα κατασκευάζει μόνο τα σασσί της Haas.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε: «Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι στο Maranello, αλλά σε τελείως διαφορετικό μέρος με αυτούς της Scuderia Ferrari. Δεν θα έχουν πρόσβαση στο κτήριο της Scuderia Ferrari. Είναι ξεχωριστά κτίρια και θα παραμείνουν εκεί.»

Επίσης ο Binotto ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις της Ferrari με την Haas παραμένουν σε πελατειακό επίπεδο και δεν υπάρχει κάποια κοινή χρήση ιδεών και παραβίασης των κανονισμών.

«Από όσο γνωρίζουμε, είναι πελάτες μας. Μερικοί άνθρωποι από εμάς θα πάνε στην ομάδα τους και πιστεύω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για αυτούς.

«Είναι μία καλή ευκαιρία, γιατί κάνοντας αυτό θα ενισχυθεί ο οργανισμός τους και η τεχνική τους οργάνωση. Ήταν κάτι απαραίτητο για εμάς, γιατί έπρεπε να μειώσουμε τον οργανισμό μας για να εκπληρώσουμε τους περιορισμούς του budget cap.

«Αλλά η Haas παραμένει μία εντελώς ανεξάρτητη ομάδα, σε σύγκριση με την Ferrari. Δεν είναι μία junior team και δεν ανταλλάζουμε πληροφορίες πέρα από αυτό που επιτρέπουν οι κανονισμοί.»

Ο Binotto νιώθει πιο άνετα που το προσωπικό της Ferrari θα πάει στην Haas και δεν θα μείνει ελεύθερο για να βρεθεί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα: «Αν έπρεπε να επιλέξω και να μειώσω τον οργανισμό μου, είμαι σίγουρα πιο χαρούμενος που όλοι αυτοί θα πάνε στην Haas και θα την ενισχύσουν, αντί να είναι ελεύθεροι στην αγορά και διαθέσιμοι για όλες τις ομάδες. Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπουμε τις συνεργασίες.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
14
Shares
Previous Article

Haas: Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Schumacher είναι η εργασιομανία του

Next Article

Το MotoGP™ ζωντανά & αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE SPORT έως το 2023

Related Posts