Στο Rally Καταλωνίας ο Petter Solberg με το Polo GTI R5

Ο Petter Solberg θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally για τον αγώνα της Καταλωνίας, οδηγώντας το νέο VW Polo GTI R5.

Στο Rally Καταλωνίας, η Vοlkswagen θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με το νέο της αγωνιστικό. το Polo GTI R5, που εξέλιξε για την R5 κατηγορία και στοχεύει να πουλήσει για πελατειακή χρήση.

Ο ένας οδηγός είχε επιβεβαιωθεί εξ αρχής, και ήταν ο Eric Camilli. Ωστόσο, έντονα ακουγόταν το όνομα του Petter Solberg για το δεύτερο bucket, με τις φήμες να «οργιάζουν» εδώ και μερικές εβδομάδες.

Σήμερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, με τον πρωταθλητή του 2003 να επιστρέφει στο WRC μετά από 6 χρόνια.

Ο Νορβηγός δήλωσε σχετικά:

«Είναι μοναδική η ευκαιρία να επιστρέψω στο WRC με την Vοlkswagen, και με πολλή χαρά δέχτηκα την προσφορά. Όταν οδήγησα το αυτοκίνητο τον Ιανουάριο στη Σουηδία, δεν ήθελα να σταματήσω. Τα πάντα με το Polo GTI R5 λειτουργούσε εξ αρχής.

«Ανυπομονώ για το rally. Πάντα μου άρεσε ο συνδυασμός χώματος και ασφάλτου. Προφανώς, θα είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα να επιστρέψω στο μέρος που έπεσε η αυλαία της καριέρας μου το 2012.

«Θα είναι μία φανταστική επανένωση με την οικογένεια του WRC, αλλά θα έχει επαγγελματικό υπόβαθρο. Φυσικά, θέλω να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα στο ξεκίνημα του R5 Polo.»

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Vοlkswagen Motorsport, Sven Smeets, τόνισε:

«Είναι σήμα κατατεθέν του Petter να τα δίνει όλα, πάντα το 110%. Έχει δοκιμάσει το Polo GTI R5 και πάντα ήταν ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για το ντεμπούτο του νέου αγωνιστικού μας.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.