Στο Strategy Group θα συζητηθεί η ιδέα για απλούστευση των κανονισμών της F1

Οι ομάδες της Formula 1 θα συζητήσουν το ενδεχόμενο οι κανονισμοί της F1 να γίνουν πιο απλοί, καθώς υπάρχουν ανησυχίες πως η περιπλοκότητά τους αποθαρρύνει το φίλαθλο κοινό.

Το εν λόγω θα συζητηθεί στο Stratey Group της Πέμπτης (μαζί με το θέμα για το Halo), μετά από αρκετά GP με προβλήματα με τους κανονισμούς και το πώς αυτοί εφαρμόζονται.

Στο Silverstone, οι φίλαθλοι έπρεπε να περιμένουν ώρες μέχρι να δουν τι αποφάσισαν οι αγωνοδίκες σχετικά με την ενδοεπικοινωνία που είχε η Mercedes με τον Nico Rosberg κι αν αυτό επισύρει ποινή, ενώ και στο Hungaroring δημιουργήθηκε θέμα με το πώς εφαρμόστηκε ο κανονισμός του 107% στις κατατακτήριες.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Christian Horner σχολίασε σχετικά: «Χρειαζόμαστε κανονισμούς που συμφωνούν με την κοινή λογική, αλλά πιθανότατα αυτό δεν υπάρχει στην F1.

«Είναι όπως στην περίπτωση του Jenson Button με το team radio στην Ουγγαρία. Δεν έχω δει τι ειπώθηκε ή τι αναφέρθηκε, αλλά έχουμε πάρα πολλούς κανονισμούς, και το κάνουμε πολύ περίπλοκο για τους θεατές.

«Πιστεύω πως πρέπει να το κάνουμε πιο απλό, ώστε ο μέσος θεατής να καταλαβαίνει τι συμβαίνει, χωρίς να έχουμε πολλούς κανονισμούς.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Maurizio Arrivabene πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου, σίγουρα πρέπει να εξαλείψουμε όλες τις γκρίζες ζώνες στους κανονισμούς.

«Αν έχεις μία γκρίζα ζώνη ποτέ δεν ξέρεις πού πηγαίνεις, και χάνεις τον προσανατολισμό σου.

«Ο πρόεδρός μου ανέδειξε αυτό το θέμα πέρυσι κι είπε ξεκάθαρα ότι έχουμε πολλούς κανονισμούς. Ξεκάθαροι, απλοί κανονισμοί θα βοηθήσουν το άθλημα.»

Total
0
Shares
Previous Article

Rally Φινλανδίας - Μία «βόλτα» με τον Mikko Hirvonen από το 2013 (vid)

Next Article

Vettel - Η F1 περνάει λάθος μηνύματα με την χρήση της κίτρινης σημαίας

Related Posts
Περισσότερα

Cadillac: Στηρίζει Pérez και απαντά στα σενάρια για Williams

Η Cadillac βάζει τέλος στα σενάρια που συνδέουν τον Sergio Pérez με τη Williams, στηρίζοντας τον Μεξικανό οδηγό. Ο Marcin Budkowski τονίζει ότι η εμπειρία του είναι κρίσιμη για τη νέα ομάδα, ενώ αποκαλύπτει ότι ο Pérez πιέζει έντονα για ταχύτερη πρόοδο. Ο Μεξικανός προηγείται και του Bottas στις μάχες των κατατακτήριων.