Στο WRC από το 2025 η Σαουδική Αραβία

Dani Sordo (ESP) Carrera Cándido (ESP) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Sardinia in Alghero, Italy on 1,June, 2024 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202406010374 // Usage for editorial use only //

Ο μαγικός κόσμος του WRC θα επιστρέψει στην Μέση Ανατολή καθώς στο καλεντάρι θα ενταχθεί από το 2025 η Σαουδική Αραβία, με την συμφωνία με τον Promoter να έχει δεκαετή ισχύ. 

Η συνέντευξη τύπου που έγινε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας του Rally Σαρδηνίας έβγαλε μια πολύ σημαντική είδηση. Μετά από 14 χρόνια απουσίας, το WRC θα επιστρέψει στην Μέση Ανατολή, αφού από το 2025 αναμένεται να ενταχθεί στο καλεντάρι η Σαουδική Αραβία. Ήταν από τους αγώνες που ήταν υπό ένταξη μαζί με την Παραγουάη, την Τουρκία και την Ιρλανδία. Έτσι λοιπόν μετά τις Κανάριες Νήσους και η Σαουδική Αραβία θα αποτελέσει ακόμη έναν νέο αγώνα στο WRC. 

Για να δουμε και πάλι αγώνα να διεξάγεται στην (φλεγόμενη από τις πολεμικές συγκρούσεις) Μέση Ανατολή, θα πρέπει να πάμε πίσω στο μακρινό 2011 και το Rally Ιορδανίας. Νικητής εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκε ο Sebastien Ogier και την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Jari-Matti Latvala και Sebastien Loeb. Η επιφάνεια που θα διεξαχθεί ο αγώνας στην Σαουδική Αραβία είναι φυσικά χωμάτινη. 

Κάπως έτσι η Σαουδική Αραβία αποκτά ισχυρή εκπροσώπηση στο WRC, αφού στην χώρα της Μέσης Ανατολής διεξάγεται το ομώνυμο GP για την Formula 1, και είναι μια από τις χώρες όπου περνά το Rally Ντακάρ. Με τους περισσότερους αγώνες του φετινού προγράμματος να έχουν ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο τους με τον Promoter, είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες το πως θα διαμορφωθεί το καλεντάρι για το 2025 το οποίο αναμένεται να γίνει γνωστό στα τέλη Νοεμβρίου.  

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Rally Σαρδηνίας - 2η Μέρα: Σταθερά προς τη νίκη ο Ogier

Next Article

Rally Σαρδηνίας - 3η μέρα: Νίκη στο απόλυτο νήμα για Tanak

Related Posts