Στον δρόμο για την επιστροφή στο WRC το Rally Σαφάρι

Το Rally Σαφάρι έκανε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο να επιστρέψει στο WRC to 2020.

Την Πέμπτη ο Promoter του WRC Oliver Ciesla, ο Kirimi Peter Kaberia, γενικός γραμματέας αθλητισμού και κληρονομιάς και ο Phineas Kimathi, υπεύθυνος του project για το Rally Σαφάρι υπέγραψαν συμφωνία στα κεντρικά γραφεία της FIA στο Παρίσι, με την παρουσία του Jean Todt, προέδρου της FIA.

Ο Todt ήταν αυτός που ξεκίνησε τις πιέσεις για να επιστρέψει το Rally Σαφάρι στο καλεντάρι του WRC για πρώτη φορά από το 2002.

Το 2019 το Rally Σαφάρι θα προσμετρά στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα αλλά θα διεξαχθεί ως επίσημο υποψήφιο rally του WRC, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2020.

«Αυτό είναι ένα μοντέρνο Rally Σαφάρι,» δήλωσε ο Ciesla.

«Οι παραδοσιακοί ανοιχτοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές σε ιδιωτικές εκτάσεις και θα υπάρχει το απαραίτητο περιβαλλοντικό πλάνο και το πλάνο ασφαλείας ώστε να υποστηρίξει τους διοργανωτές στις απαιτήσεις του WRC.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αποφύγει τις προκλήσεις. Οι χωματόδρομοι είναι απαιτητικοί και ανυπομονούμε να τραβήξουμε πάλι φωτογραφίες με την άγρια ζωή της Αφρικής σε αυτά τα θαυμάσια τοπία.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.