Ο Ross Brawn πιστεύει ότι η πτώση στην απόδοση της Ferrari στο δεύτερο μισό της σεζόν οφείλεται στον θάνατο του Sergio Marchionne.

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλική εταιρίες τόνισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ferrari τα τελευταία χρονιά, καθώς έχει καταφέρει να φτάσει σε απόδοση την Mercedes, η οποία κυριαρχεί στην F1 από το 2014 και μετά.

«Είναι προφανές και με μία πρόχειρη ανάλυση από τον τρόπο που συμπεριφέρεται το μονοθέσιο ότι η Ferrari έχει ένα πολύ δυνατό τεχνικό πακέτο, χάρη στις προσπάθειες των τελευταίων ετών που είδαν την διαφορά να μειώνεται από την Mercedes την οποία είχε χτίσει από το 2014 και το ντεμπούτο των υβριδικών μονάδων ισχύος.

«Σε σύγκριση με πέρσι η Ferrari έχει αυξήσει την αξιοπιστίας της,» πρόσθεσε ο Brawn.

Ο Brawn πιστεύει ότι ο πρόωρος θάνατος του Sergio Marchionne ευθύνεται για την πτώση στην απόδοση της ομάδας, καθώς αυτό ήταν ένα ισχυρό σοκ για όλους.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σοκ του ξαφνικού θανάτου του ηγέτη της ομάδας, Sergio Marchionne, που ήταν ένα ισχυρό σημείο αναφοράς για την ομάδα, θα είχε μεγάλη επίδραση, και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό.»

Μετά τον θάνατο του Marchionne η Ferrari διόρισε τον John Elkan ως πρόεδρο της εταιρίας και τον Louis Carey Camilleri ως διευθύνων σύμβουλο. Σύμφωνα με τον Brawn οι νέοι διοικούντες της Ferrari θα πρέπει να αποφύγουν να παίξουν το «παιχνίδι των ευθυνών» και να κοιτάξουν το μέλλον της ομάδας τους.

«Έχοντας περάσει αρκετές κρίσεις κατά την διάρκεια της θητείας μου στην Ferrari, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι η στιγμή όλοι να έρθουν κοντά, να μείνουν ενωμένοι και να κοιτάξουν μπροστά, να βρουν διέξοδο χωρίς να αλληλο κατηγορηθούν και παίξουν το παιχνίδι των ευθυνών.

«Οι οδηγοί, οι μηχανικοί και το διοικητικό προσωπικό χάνουν και κερδίζουν μαζί, κάτι που αποτελεί άγραφο κανόνα σε κάθε άθλημα, όχι μόνο στην Formula 1. Όλοι στο Μαρανέλλο το ξέρουν αυτό. Τώρα είναι η στιγμή να προσπαθήσουν και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να τερματίσουν με έναν καλό τρόπο την φετινή σεζόν που είχε τόσα θετικά.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles