Στους δύο ο ένας δεν χωράει

Από την αρχή της συνεργασίας τους υπήρξαν δείγματα πως Lewis Hamilton και Nico Rosberg δύσκολα θα μπορέσουν να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα. Πλέον αυτό επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο αγώνα με τον αγώνα.

Κάποιοι λένε ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για κάθε οδηγό είναι ο teammate του. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει γενικά, αλλά σίγουρα ισχύει στην περίπτωση του Hamilton και του Rosberg· που σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, το να νικήσεις τον teammate σου σημαίνει πως θα πάρεις και το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, για πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κόντρα μεταξύ τους; Μήπως ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος φέτος; Το να έχεις δύο οδηγούς στην ομάδα σου που διεκδικούν το πρωτάθλημα έχει πολλά θετικά, αλλά και πολλά αρνητικά, που στην περίπτωση της Mercedes δυστυχώς υπερισχύουν.

FIA F1 World Championship 2016, Race in Barcelona
Grand Prix Βαρκελώνης, λίγα μέτρα πριν την σύγκρουση

Στο Ισπανικό Grand Prix γίναμε μάρτυρες ενός σκηνικού που συναντάμε αρκετά σπάνια στην Formula 1. Οι δύο Mercedes ήρθαν σε σύγκρουση μεταξύ τους, σε ένα σημείο που σαφώς μπορούσε να αποφευχθεί, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο από τον αγώνα. Η Mercedes απέφυγε να δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα και να μοιράσει ευθύνες δημοσίως, κάτι που σίγουρα θα έκανε πίσω από τα φώτα τις δημοσιότητας. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο πιλότων έχουν βελτιωθεί, παρότι αμφότεροι υποστηρίζουν το αντίθετο.

Η Mercedes αποφεύγει μέχρι στιγμής να δώσει μία οριστική λύση, καθώς όπως -και να το κάνουμε- βγαίνει ωφελημένη. Θα πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών και ένας εκ των οδηγών της θα πάρει το πρωτάθλημα. Μικρό το κακό θα πει κανείς, αλλά όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει μακριά.

Στους οδηγούς ίσως αναλογεί και η μικρότερη ευθύνη. Είναι ταλαντούχοι και οι δύο και θέλουν όσο τίποτα αυτό το πρωτάθλημα, ειδικά ο Rosberg που αν το κατακτήσει θα είναι το πρώτο του. Και από την στιγμή που έχουν και οι δύο το ελεύθερο από την ομάδα τους να δώσουν αυτή την μάχη είναι φυσικό να υπάρξουν και ευτράπελα.

Το συμβόλαιο του Γερμανού λήγει στο τέλος αυτής της χρονιάς και ακόμα δεν έχει ανανεωθεί. Οι πρωταθλητές του προτείνουν επέκταση ακόμη ενός έτους, βλέποντας -λογικά- τον Wehrlein για το μέλλον, ενώ ο ίδιος ο Rosberg θέλει τριετές συμβόλαιο. Πριν μερικές ημέρες, ο Niki Lauda δήλωσε πως είναι κοντά σε διετή επέκταση συνεργασίας με τον ίδιο, αλλά όσο αυτό δεν επισημοποιείται όλα παραμένουν ανοιχτά.

Μιας και η Mercedes είναι αυτή που κρατάει το καρπούζι αλλά και το μαχαίρι, είναι αυτή που πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Εφόσον έχει το καλύτερο μονοθέσιο, αλλά και την δυνατότητα να έχει δύο πολύ καλούς οδηγούς στις τάξεις της, θα παραμείνει το φαβορί για την κατάκτηση ακόμη ενός τίτλου, ακόμα κι αν ένας εκ των Hamilton-Rosberg αποχωρήσει. Και, αν ο Βρετανός πάρει το τρίτο του συνεχόμενο πρωτάθλημα, αυτή η επιλογή θα γίνει αρκετά ευκολότερη.

Το παν για μία ομάδα είναι να υπάρχει αρμονία. Το να έχεις δύο οδηγούς που κυνηγάνε τον τίτλο είναι ένα ρίσκο που για την Mercedes δεν οδεύει προς ευτυχή κατάληξη. Άρα ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει την φιλοσοφία της και να θέση κάποιες «γραμμές« για την ομαλότερη λειτουργία της. Το τελικό συμπέρασμα είναι πως Nico Rosberg και Lewis Hamilton δεν χωράνε κάτω από την ίδια στέγη. Ο ένας πρέπει να αποχωρήσει.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Checking The Pacenotes - Rally Πολωνίας - Στην εκπνοή ο Mikkelsen

Next Article

Ψέματα η καλή σχέση Hamilton - Rosberg σύμφωνα με τον Lauda

Related Posts