Στοχεύει στο βάθρο ο Vinales

Εκκίνηση από την πρώτη σειρά και τερματισμός στο βάθρο είναι οι στόχοι του Maverick Vinales για το Grand Prix στο Assen μετά από μια πολύ παραγωγική Παρασκευή στην ολλανδική πίστα.

Με την Suzuki να φέρνει για πρώτη φορά σε αγωνιστικό τριήμερο το νέο, εξελιγμένο σασί της μοτοσυκλέτας, ο Vinales κατάφερε να σημειώσει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ημέρας, μόλις 3 δέκατα πίσω από αυτόν του Andrea Iannone και πιστεύει πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν αρκετά καλύτερα όταν βρεθεί το ιδανικό set-up.

Πιο αναλυτικά ο Ισπανός αναβάτης δήλωσε: «Το νέο σασί δουλεύει πραγματικά πολύ καλά. Δεν νομίζω πως είμαστε ακόμη στο 100%, αλλά μπορούμε να είμαστε πιο μπροστά. Σήμερα ήμασταν 4οι και με βάση αυτό έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι καλό το Σάββατο. Θα προσπαθήσω να είμαι στην πρώτη σειρά, που είναι πολύ σημαντικό για τον αγώνα και με το σκληρό ελαστικό έχουμε πολύ καλό ρυθμό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο και να κάνουμε έναν καλό γύρο.»

Ο Vinales προσέθεσε ότι το νέο σασί λύνει και τα προβλήματα που είχε μέχρι τώρα στη χρονιά με την πρόσφυση στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, κάτι που έγινε εμφανές στον αγώνα της Βαρκελώνης, όπου ενώ είχε τον ρυθμό, τερμάτισε μόλις τέταρτος κι αρκετά μακριά από το βάθρο:

«Πήρα την απόφαση να έχουμε το νέο πλαίσιο στο Assen, καθώς πιστεύαμε ότι στο Montmelo μπορούσαμε να βρούμε την πρόσφυση, κάτι που όμως μας έλειπε στον αγώνα. Η μοτοσικλέτα είναι όπως πάντα πολύ καλή στις γρήγορες στροφές και σχετικά προβληματική στις αργές. Αλλά με αυτό το σασί έχουμε βρει μια πολύ καλή ισορροπία.

«Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσα θετικά μπορούμε και θα δούμε εάν μπορούμε να επωφεληθούμε στον αγώνα. Εάν δουλέψουμε σκληρά στο υπόλοιπο Grand Prix, νομίζω πως είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε στο βάθρο. Θα δούμε.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ο Leclerc θα λάβει μέρος σε ελεύθερες δοκιμές με τη Haas

Next Article

Δεν έπεισε τους αναβάτες της Yamaha το νέο πλαίσιο

Related Posts