Στόχος της McLaren η δημιουργία ενός ισορροπημένου μονοθεσίου

Ο τεχνικός διευθυντής της McLaren, Tim Goss, δηλώνει πως η ομάδα του στοχεύει στο να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο, το οποίο θα είναι εύκολα προσαρμόσιμο στις αλλαγές του set-up του.

Συγκεκριμένα ο Goss ανέφερε: «Το να παράγεις ένα εξαιρετικό μονοθέσιο αυτές τις μέρες είναι να δώσεις στον οδηγό ένα αυτοκίνητο, το οποίο να μπορεί να εκμεταλλευτεί. Δεν υπάρχει νόημα στο να τους δώσεις ένα μονοθέσιο με πολύ νευρική απόδοση.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε στον οδηγό κάτι που να μπορεί να αποδώσει καλά σε ένα μεγάλο λειτουργικό παράθυρο. Αρχικά δεν ανησυχούμε για τα επίπεδα απόδοσης που θα βάλουμε στο μονοθέσιο.

«Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να κατανοήσουμε τη φυσική της ροής και να προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή, ισορροπημένη αεροδυναμική σε όλο το εύρος λειτουργίας των παραμέτρων του μονοθεσίου.

«Και μόνο όταν το κάναμε αυτό και ήμασταν ικανοποιημένοι, έχοντας μια ισορροπημένη αεροδυναμική ξεκινήσαμε να χτίζουμε την απόδοση.

«Έτσι η απόδοσή μας αυτές τις μέρες έχει κυρίως να κάνει με το να δώσουμε στον οδηγό κάτι το οποίο μπορεί να εμπιστευτεί και να δουλέψει μαζί του και ένα υψηλό αεροδυναμικό φορτίο δεν είναι κατά την άποψή μας ο τρόπος για να παράγεις ένα γρήγορο αεροδυναμικό πακέτο για τον οδηγό ή τις αλλαγές στην ισορροπία του μονοθεσίου».

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Υπεύθυνος F1

Studying medicine, Proud to be Greek, Fan of Ferrari