Στόχος του Alonso το "Triple Crown"

Ο Fernando Alonso αποκάλυψε το κίνητρο, πίσω από την απόφασή του να αγωνιστεί στον αγώνα Indy500 και να χάσει το GP του Μονακό.

Πρόκειται για το επονομαζόμενο «Triple Crown», δηλαδή να καταφέρει ένας οδηγός να πάρει τη νίκη στους τρεις αγώνες των motorsport με το περισσότερο κύρος, το GP του Μονακό, το Indy500 και το Le Mans.

Ο Ισπανός πρωταθλητής της F1, δήλωσε: «Έχω κερδίσει το GP του Μονακό δυο φορές και είναι μια από τις φιλοδοξίες μου να κερδίσω το «Triple Crown», που έχει επιτευχθεί μόνο από έναν οδηγό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από τον Graham Hill.

«Είναι μια δύσκολη πρόκληση, όμως θα το κάνω. Δεν ξέρω πότε θα αγωνιστώ στο Le Mans, όμως μια μέρα σκοπεύω να το κάνω. Είμαι μόλις 35, έχω πολύ χρόνο για να το κάνω».

Ο Alonso αναμένεται να μεταβεί στις Η.Π.Α. αμέσως μετά το GP της Βαρκελώνης, ώστε να εξοικειωθεί τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με την οβάλ πίστα της Indianapolis.

«Συνειδητοποιώ πως θα έχω πολλά να μάθω. Θα πετάξω προς την Indianapolis από τη Βαρκελώνη αμέσως μετά το GP της Ισπανίας, δοκιμάζοντας το McLaren – Honda – Andretti αυτοκίνητό μας στο Indy από τις 15 Μαΐου και έπειτα, ευελπιστώντας να συμπληρώσω έναν μεγάλο αριθμό μιλίων κάθε μέρα και γνωρίζω πόσο καλοί είναι άνθρωποι της Andretti Autosport.

«Θα είμαι περήφανος να αγωνιστώ μαζί τους και προσδοκώ να κάνω δική μου τη γνώση τους και την εξειδίκευσή τους για όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ».

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles