Στρέφει το βλέμμα του στους επόμενους αγώνες ο Latvala

Ο Jari-Matti Latvala πιστεύει πως η Toyota έμαθε πολλά από το Μεξικό για τον κινητήρα που θα τα χρησιμοποιήσουν στους επόμενους αγώνες.

Ο Φινλανδός, ο οποίος τερμάτισε έκτος, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το Yaris WRC την δεύτερη μέρα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες μπήκε στις ειδικές χωρίς να πιέζει, με σκοπό να χαρίσει βαθμούς στην ομάδα του.

«Ο κινητήρας έχασε λίγο νερό και έπαθε ζημιά,» εξήγησε ο Latvala.

«Ήταν θαύμα που γυρίσαμε πίσω στο service. Έπρεπε να χαμηλώσουμε την απόδοση του κινητήρα, οπότε το Σάββατο ήταν περισσότερο για την επιβίωση και να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε.

«Οι μηχανικοί πήραν κάποια καλά στοιχεία που θα μπορούσαμε να μάθουμε και την τελευταία μέρα καταφέραμε να ενισχύσουμε λίγο περισσότερο την ισχύ του κινητήρα. Μάθαμε για την ψύξη των φρένων, δεν ξέραμε αρκετά για την ψύξη τους, και γενικά έχουμε πολλά δεδομένα, τα οποία είναι χρήσιμα για το μέλλον.

«Θα έρθουν ακόμα περισσότερα. Υπάρχουν δύο ή τρεις τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε ανάμεσα στο 90% με 95%, λίγο ή περισσότερο από 90%.

«Είχαμε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση μετά την Παρασκευή, οπότε δεν ήμασταν πολύ γρήγοροι, αλλά καλύτερα που πήγαμε με αυτόν τον τρόπο. Εμείς υπολογίσαμε ότι οι βαθμοί για το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικοί από το να πάρουμε ρίσκα με τον κινητήρα.

«Αυτό ίσως ήταν το είδος του αποτελέσματος που περίμενα περισσότερο από την αρχή της χρονιάς. Επίσης, πήραμε πολύτιμους βαθμούς σε αυτό το rally, πραγματικά καλούς βαθμούς για το πρωτάθλημα».

Πηγή: WRC.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δεν νιώθει πιεσμένος ο Bottas ενόψει GP Αυστραλίας

Next Article

Photo Crest - Rally Μεξικού

Related Posts