Σχέδια της FIA για νέο, πιο όμορφο Halo

SPA, BELGIUM – AUGUST 26: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France during the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 26, 2018 in Spa, Belgium. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Εκτός από τις υπόλοιπες αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για το πρωτάθλημα του 2021, στην FIA σκέφτονται την εισαγωγή ενός νέου και καλύτερου αισθητικά συστήματος Halo.

Παρά τις έντονες αμφισβητήσεις με την αρχική εισαγωγή του Halo από το πρωτάθλημα του 2018, οι απόψεις για την χρησιμότητα του έχουν αλλάξει σημαντικά, ειδικά μετά τον ρόλο που φαίνεται ότι έπαιξε στην σύγκρουση Alonso-Leclerc στην εκκίνηση του αγώνα στο Spa.

Όμως, η επιτυχία του συστήματος δεν αρκεί στην FIA, καθώς όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο αλυτάρχης της F1 και υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας, Charlie Whiting, στην παγκόσμια ομοσπονδία έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα εκδοχή του συστήματος. Πιο συγκεκριμένα ο Whiting ανέφερε:

«Γίνονται αρκετές έρευνες για την κατασκευή μιας νέας έκδοσης του συστήματος. Πιθανότατα θα είναι για το 2021 και μάλλον θα είναι βελτιωμένη αισθητικά για τους περισσότερους, αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο το κάνουμε.

«Θα πρέπει να πω ότι το project Halo ήταν μακράν το πιο διεξοδικά διερευνημένο project που έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει τρομακτικά πολλή δουλειά για να εξετάσουμε όλα τα συμβάντα, στα οποία θα ήταν σε θέση να βοηθήσει και να διαπιστώσουμε τι θα γινόταν εάν αυτό βρισκόταν στο μονοθέσιο.

«Είναι ένα πολύπλοκο κομμάτι της έρευνας και θα πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, εάν θελήσουμε να εξετάσουμε την εισαγωγή μιας νέας εκδοχής του συστήματος.»

Στη συνέχεια ο Whiting μίλησε και για το συμβάν στην εκκίνηση του αγώνα στο Βέλγιο, ενώ τόνισε ότι η έρευνα για το εάν το halo βοήθησε και σε ποιον βαθμό τον Leclerc δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένη:

«Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη, προσπαθούμε να διαπιστώσουμε όσα μπορούμε, αλλά η αρχική εκτίμηση μας είναι ότι το Halo δέχτηκε δυνάμεις, περίπου στο μισό από τις δυνάμεις που του έχουμε υποβάλει στα τεστ. 

«Υπολογίζουμε ότι το Halo στο μονοθέσιο του Charles δέχτηκε δυνάμεις ίσες με 56 κιλοΝιούτον. Δεν υπήρχε κάποια παραμόρφωση στο Halo. Αυτό βγήκε από το μονοθέσιο και εξετάστηκε, χωρίς να υπάρχει κάποια φθορά. Οι άνθρωποι στην Sauber το εξέτασαν και έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Περισσότερες από μια προσφορές για το επόμενο συμβόλαιο παροχής ελαστικών στην F1

Next Article

GP Ιταλίας - Κατατακτήριες: Raikkonen και 1-2 για την Ferrari

Related Posts