Σχέδια για συμμετοχή Gronholm στο Rally Σουηδίας με την Toyota

Double champion Gronholm working on one-off WRC return with Toyota

Ο Marcus Gronholm αναμένεται να επιστρέψει στο WRC με την ομάδα της Toyota για μία εμφάνιση στο Rally Σουηδίας του 2019.

Ο Φινλανδός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναμένετε να ξεκινήσει συζητήσεις με τον αγωνιστικό διευθυντή της Toyota, Tommi Makinen, ώστε να κλείσει την συμφωνία.

Ο Gronholm ήταν πολύ κοντά στο να αγωνιστεί στο φετινό Rally Σουηδίας με την Toyota, αλλά τώρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα Φινλανδός θα επιστρέψει στις ειδικές διαδρομές για πρώτη φορά μετά το 2010 και το Rally Σουηδίας.

«Επειδή έγινa 50 ετών φέτος, θα ήταν κάτι ωραίο να κάνω,» δήλωσε ο Gronholm.

«Δεν ήθελα να αγωνιστώ στην Φινλανδία, θα ήθελα να αγωνιστώ στην Σουηδία.

«Στην Φινλανδία, πρέπει να είσαι ακριβής και να είσαι στο σωστό σημείο στα άλματα συνέχεια – στην Σουηδία είναι πιο ωραία και να απολαύσεις τον αγώνα και να περάσεις καλά.

«Φέτος θα ήταν ιδανικό να κάνω το Rally Σουηδίας αφού είχε αρκετό χιόνι, θα εκκινούσα από την καλύτερη θέση – θα ήμουν ένας από τους διεκδικητές της νίκης!»

Πέρσι στο Rally Φινλανδίας ο Gronholm οδήγησε το αυτοκίνητο δοκιμών της Toyota στην πρώτη υπερειδική του αγώνα, σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλούς χρόνους.

Ο Tommi Makinen δήλωσε ότι δεν κατάφεραν αν κλείσουν την συμφωνία για τον φετινό αγώνα αφού «είχαν πολλές υποχρεώσεις δεν υπήρχαν διαθέσιμα αυτοκίνητα, και γενικά ήταν δύσκολα.»

«Θα μιλήσουμε ξανά, τώρα έχουμε διαθέσιμα σασί,» δήλωσε ο Makinen.

«Θα ήταν φανταστικό να δούμε κάποιο σαν τον Marcus στο αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να είναι πολύ γρήγορος, ειδικά σε αγώνες σαν την Σουηδία που ήταν ένας από τους αγώνες που λάτρευε.

«Με λίγες δοκιμές, θα μπορέσει να είναι καλός και θα ήταν φανταστικό να τον δούμε στον αγώνα που κέρδισε τόσες πολλές φορές.

«Πέρσι που οδήγησε το αυτοκίνητο δοκιμών στην Harju, σημείωσε πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους.

«Ήταν πολύ κοντά στην ταχύτερο χρόνο, και μην ξεχνάτε, δεν είχε πλήρη ισχύ από τον κινητήρα.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Κατά των team orders στέκεται και η Mercedes

Next Article

Blog: Δύσκολη επανεκκίνηση για τη McLaren

Related Posts