Συμμετοχή και στο WEC ή το IndyCar σκέφτεται η Ferrari

Ferrari logo. Formula One Testing, Day 1, Wednesday 26th February 2020. Barcelona, Spain.

Το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και στο WEC ή το IndyCar σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού στην F1 φαίνεται να εξερευνά η Ferrari.

Οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, στην Guardian άφηναν περιθώρια για πιθανή αποχώρηση της ομάδας από την Formula 1 εάν επιβληθεί τελικά η επιπλέον μείωση του προϋπολογισμού, θέτοντας το όριο κάτω από 145 εκ. δολάρια.

Ο Binotto επανήλθε επί του ζητήματος, λέγοντας τα εξής:

«Για να ξεκαθαρίσουμε: εάν το budget cap γινόταν υπερβολικά περιοριστικό, θα κοιτούσαμε για άλλα πρωταθλήματα επιπρόσθετα στην F1.»

Η δήλωση αυτή επιβεβαιώθηκε από το TheRace.com και η Ferrari φαίνεται όντως διατεθειμένη να συμμετάσχει και σε άλλα πρωταθλήματα προκειμένου να μην προβεί σε μειώσεις προσωπικού.

Η Ιταλική ομάδα υπό μια έννοια συμμετέχει ήδη στην GTE κατηγορία του WEC με την AF Corse, η οποία έχει την υποστήριξη της Scuderia. Δεν είναι γνωστό εάν η επίσημη συμμετοχή της Ferrari θα είναι στην ίδια κατηγορία ή στην νέα LMPH κατηγορία. Το Καλπάζον Άλογο έχει αρκετή ιστορία στους αγώνες αντοχής, καθώς συμμετείχε για παραπάνω από 20 συναπτά έτη στο Le Mans και σε άλλα sportscar πρωταθλήματα.

Όσον αφορά την άλλη μεριά του Ατλαντικού, η Ferrari σκόπευε να συμμετάσχει στο Indianapolis 500 το 1986, κατασκευάζοντας την Ferrari 637, κάτι το οποίο όμως δεν συνέβη ποτέ. Η Ferrari ακύρωσε το πρόγραμμα όταν τελικά ανακοινώθηκε ότι η F1 δεν θα άλλαζε τους κινητήρες σε V8 για την επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
20
Shares
Previous Article

Απειλεί και πάλι με αποχώρηση από τη Formula 1 η Ferrari

Next Article

Επίσημο: Αναβλήθηκε και το TT Assen

Related Posts