Σύμπραξη Andretti – General Motors με στόχο την είσοδο στην F1

Andretti

Σε μία ανακοίνωση-έκπληξη, η ομάδα του Michael Andretti και η General Motors, υπό το brand της Cadillac, γνωστοποίησαν την συνένωση τους, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 το συντομότερο δυνατόν.

Αναλυτικότερα, η Andretti Global με την κίνηση της αυτή θέτει και πρακτικά τις βάσεις για είσοδο της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς προηγήθηκαν μήνες όπου εκδηλώθηκε σειρά φημών για τις προθέσεις της Αμερικανικής ομάδας. Εξ όσων ήταν γνωστά, ξεκίνησαν τα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων της ομάδας στην Ιντιάνα, ώστε να υποστηριχθεί κατάλληλα η επέκταση των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων και με στόχο μεταξύ άλλων την F1.

Ήδη λίγους μήνες νωρίτερα προηγήθηκε η θέσπιση της Andretti Global, υπό την ομπρέλα της οποίας συμμετάσχει στα πρωταθλήματα της Formula-E και του Extreme-E. Η σύμπραξη με την General Motors δείχνει αν μη τι άλλο πως πλέον υφίστανται οι προϋποθέσεις μιας αμιγώς Αμερικανικής συμμετοχής, που σύμφωνα με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, θα έχει τουλάχιστον έναν Αμερικανό οδηγό στις τάξεις της. Παράλληλα, θα υφίσταται και μια δεύτερη βάση για την ομάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα λειτουργεί βοηθητικά.

Η Andretti-Cadillac θα εκδηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον της, όταν η FIA ανοίξει την συγκεκριμένη διαδικασία. Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Mohammed Ben-Sulayem έκανε γνωστό το επικείμενο άνοιγμα μιας τέτοιας κατάσταση. ούτως ώστε να διερευνηθεί ποσοτικά και ποιοτικά το ενδεχόμενο εισόδου νέων ομάδων στην F1.

Η επέκταση του σπορ στην Αμερική, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Liberty Media, ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω επενδύσεις, προερχόμενες από την Αμερικανική ήπειρο. Τόσο η Andretti, όσο και η General Motors με την κίνηση τους αυτή, δείχνουν ιδιαίτερη ζέση, ώστε να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στην F1, στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Τι ισχύει με την ένταξη νέων ομάδων στην F1

Next Article

WEC: Αυτή είναι η λίστα συμμετοχών του 2023

Related Posts