Συνεχίζεται επίσημα το GP Σ. Αραβίας μετά από διαβουλεύσεις

JEDDAH, SAUDI ARABIA – MARCH 25: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at the Jeddah Corniche Circuit on March 25, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202203250619 // Usage for editorial use only //

Μετά από πολύωρη συζήτηση μεταξύ οδηγών, επικεφαλής και υπευθύνων, αποφασίστηκε το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας να συνεχιστεί κανονικά, παρά το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στην πίστα.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση από τους αντάρτες Χούθι, που έχουν καταλάβει μέρος της Υεμένης, σε μια εγκατάσταση της Aramco, της Σαουδαραβικής εταιρίας πετροχημικών η οποία αποτελεί κύριο χορηγό του αγώνα. Η εν λόγω εγκατάσταση βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από την πίστα στην οποία διεξάγεται το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι καπνοί από την μεγάλη έκρηξη ήταν μάλιστα ορατοί σε κάποια πλάνα κατά την διάρκεια του Free Practice 2.

Οι οδηγοί συγκροτήθηκαν αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και είχαν μια σχεδόν δίωρη συζήτηση σχετικά με το ποια απόφαση θα πρέπει να παρθεί από τον Σύνδεσμο Οδηγών (Grand Prix Drivers Association). Στην συζήτηση αρχικά ήταν παρόντες και οι Stefano Domenicali, CEO της F1 και Mohammed Ben Sulayem, πρόεδρος της FIA. Οι οδηγοί έμειναν μόνοι τους μετά από ένα χρονικό διάστημα ώστε να σηζητήσουν σε δικό τους επίπεδο. Οι απόψεις και οι αναφορές διίστανται ως προς το πόσοι και ποιοί οδηγοί αντιτάχθηκαν στο να συνεχιστεί το αγωνιστικό τριήμερο. Επίσης, δεν έγινε γνωστό αν υπήρξε σύγκλιση απόψεων, έστω και σε επίπεδο πλειοψηφίας.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση των οδηγών, στο χώρο επανήλθαν οι επικεφαλής των ομάδων. Οι οδηγοί θέλησαν από ό,τι γίνεται κατανοητό να τους πείσουν να αποσύρουν τις συμμετοχές των ομάδων από το Grand Prix. Τελικά μετά από περίπου τέσσερις ώρες διαβουλεύσεων, οι επικεφαλής αποχώρησαν από την αίθουσα και μισή ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοινώθηκε πως το αγωνιστικό τριήμερο θα συνεχιστεί κανονικά.

Οι αναφορές από την Jeddah κάνουν λόγο για διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους ασφαλείας της πίστας και του κράτους, οι οποίες φαίνεται πως ανέτρεψαν την αρχική κοινή απόφαση να μην υπάρξει συνέχεια στο Grand Prix.

Η επόμενη διαδικασία του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας είναι το Free Practice 3, το οποίο θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 16:00.

Ενημέρωση 11:15, 26/03: Περίπου οκτώ ώρες αργότερα, η επίσημη ανακοίνωση βγαίνει από την F1 και την FIA σχετικά με την συνέχιση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας:

Λίγα λεπτά αργότερα ο Σύνδεσμος Οδηγών, ο GPDA, δημοσίευσε την παρακάτω τοποθέτηση:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Blog: Κι αν δεν γίνει τίποτα;

Next Article
leclerc

GP Σαουδικής Αραβίας-FP3: Τρία στα τρία ο Leclerc

Related Posts