Σύννεφα στην είσοδο της VR46 στο MotoGP, άγνοια από την Aramco για τη συμφωνία

Σε θολά νερά βαδίζει η υπόθεση της εισόδου της ομάδας του Valentino Rossi στο MotoGP, καθώς σύμφωνα με το Autosport, οι άνθρωποι της Aramco, με την οποία ανακοινώθηκε η συμφωνία το πρωί της Τετάρτης, δηλώνουν άγνοια για αυτήν.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της συνεργασίας της ομάδας VR46 Racing Team με την εταιρεία Tenel Entertainment Sport & Media και την συμφωνία με την εταιρεία πετρελαιοειδών Aramco για την χορηγία ονομασίας της νέας ομάδας που θα βρίσκεται στο MotoGP, άπαντες περίμεναν τις δηλώσεις του Rossi στην καθιερωμένη Media Day πριν τον αγώνα στη Χερέθ.

Πράγματι, ο Ιταλός επιβεβαίωσε κάθε πτυχή των όσων έγιναν γνωστά χθες, δηλώνοντας ότι η νέα ομάδα θα μπει στο grid της επόμενης χρονιάς, ενώ τόνισε την σημασία της χορηγίας από την Aramco. Όμως στη συνέχεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Autosport.com, οι άνθρωποι της Aramco δήλωσαν άγνοια για αυτήν την συμφωνία, σκορπίζοντας τις αμφιβολίες για την ανακοίνωση αυτή.

Ο αναβάτης ρωτήθηκε από τον εκπρόσωπο του βρετανικού μέσου και δεν έδωσε κάποια ιδιαίτερη εξήγηση για το γεγονός. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει, για να πω την αλήθεια.

«Ξέρουμε ότι έχουμε μία συμφωνία με την Aramco για να κάνουμε την ομάδα και στην VR46, άπαντες είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία δέκα χρόνια. Ξεκινήσαμε από το ιταλικό πρωτάθλημα και φτάσαμε στο MotoGP. Για όλους όσους συμμετέχουν στο project είναι κάτι πολύ καλό.

«Αλλά πραγματικά δεν ξέρω γιατί στην Aramco λένε ότι δεν ξέρουν.»

Φυσικά, αυτό δεν ήταν το μόνο που ρωτήθηκε ο Ιταλός στην αρκετά εκτεταμένη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε. Αρχικά ανέφερε ότι οι άνθρωποι της ομάδας του συνομιλούν με τέσσερις εταιρείες για την παραλαβή των μοτοσυκλετών τους, οι οποίες είναι η Aprilia, η Suzuki, η Yamaha και η Ducati, με την τελική απόφαση να αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες.

Εν συνεχεία ο Valentino Rossi ρωτήθηκε για τις απόψεις του για τα ισχυρά προβλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα της Σαουδικής Αραβίας. Παρότι η ομάδα που φέρει το όνομα του, έχει συνάψει φαινομενικά συμφωνίες με δύο εταιρείες της χώρας, ο ίδιος φάνηκε να απέχει από τις όποιες συνομιλίες, όμως ήταν αρκετά υποστηρικτικός για την κατάληξή τους, αποφεύγοντας να κάνει την όποια αναφορά στο αρχικό θέμα της ερώτησης που του υποβλήθηκε.

Αναλυτικότερα ανέφερε: «Ειδικά η Aramco στα τελευταία χρόνια υποστηρίζει αρκετά διαφορετικά σπορ. Από το ποδόσφαιρο και ειδικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι χορηγός στην Formula 1. Για εμάς είναι ένας σημαντικός συνεργάτης για την ομάδα του MotoGP.

«Για τα υπόλοιπα θα δούμε, ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Αλλά από την πλευρά μας η σχέση μας είναι καθαρά για το αγωνιστικό κομμάτι. 

«Δεν είμαι εγώ αυτός που διευθύνω την VR46. Δεν μίλησα με αυτούς γιατί αρχικά είμαι ένας αναβάτης του MotoGP κι έχω εστιάσει εκεί. Φυσικά ασχολούμαι γιατί η μοτοσυκλέτα θα λέει το όνομά μου, αλλά ειλικρινά δεν το διεύθυνα όλο αυτό.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ομάδα που ασχολούνται με αυτή τη συμφωνία. Εγώ είμαι απλά το αφεντικό και δεν μιλάω με τους σπόνσορες.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify