Τα έψαλλε στους οδηγούς ο Domenicali

MONTE-CARLO, MONACO – MAY 22: Second place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Stefano Domenicali, CEO of the Formula One Group, in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 22, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202105220191 // Usage for editorial use only //

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, απάντησε έντονα στις επικρίσεις που διατύπωσαν οι οδηγοί για τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και την προσθήκη των αγώνων sprint τις τελευταίες δύο σεζόν.

Με την διοργάνωση να συνεχίζει τους πειραματισμούς στους αγώνες sprint και γενικότερα γύρω από το αγωνιστικό τριήμερο, τα παράπονα από τους οδηγούς ολοένα και αυξάνονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο έγινε η είσοδος των οδηγών πριν τον αγώνα στο GP του Miami, ο οποίος είχε ανάμεικτες αντιδράσεις, με τους περισσότερους οδηγούς να εκφράζουν ευθέως την δυσαρέσκεια τους και να αποδοκιμάζουν την όλη διαδικασία.

Ο Domenicali, όμως, βρίσκεται στην «αντίθετη όχθη» πιστεύοντας ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται για το συνολικό όφελος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην F1, αλλά και πως οι οδηγοί «θα βγουν κερδισμένοι» από αυτές.

«Δεν θέλω μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι να μην μπορούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν», δήλωσε στην Daily Mail. «Αλλά οι οδηγοί πρέπει μερικές φορές να θυμούνται ότι αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης εικόνας. Δεν χρειάζεται να είμαστε εγωιστές».

«Αποτελεί κομμάτι αυτού του αθλήματος και αυτής της επιχείρησης και αναπτύσσεται επειδή σκεφτόμαστε ευρύτερα. Μερικές φορές το να βγαίνουμε από τη ζώνη άνεσής μας δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε νωθροί ή εφησυχασμένοι».

Η F1 θα συνεχίσει να αναθεωρεί τη μορφή των αγώνων sprint, η οποία εισήχθη στο πρωτάθλημα το 2021. Επίσης πρόσθεσε: «Μπορούμε να επανεξετάσουμε ορισμένες από τις λεπτομέρειες της διάρθρωσης του sprint του Σαββατοκύριακου στο τέλος της σεζόν, αφού το δοκιμάσουμε στις προβλεπόμενες έξι περιπτώσεις». Ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει αγώνας sprint κάθε Σαββατοκύριακο.

«Έχουμε ένα νέο τηλεοπτικό κοινό και πρέπει να παρέχουμε αξία για τα χρήματά μας σε κάθε περίοδο, όχι να τους αφήνουμε όλους να κάνουν κύκλους για το αποκλειστικό όφελος των μηχανικών και των οδηγών».

 

Πηγή: racefans.net

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Toprak 2023

Η αποχώρηση του Toprak και το μέλλον της Yamaha

Next Article

Επίσημη η συνεργασία Honda - Aston Martin

Related Posts