Ταξιδεύει στην Ινδία το MotoGP

Ινδία MotoGP

Η Ινδία θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος του MotoGP μέσα στις επόμενες σεζόν, με την Dorna να ανακοινώνει τη θέλησή της για διεξαγωγή αγώνα στο Buddh International Circuit, καθώς και την προσεχή υπογραφή πολυετούς συμβολαίου.

Σε μία συνέντευξη τύπου που έγινε στο Νέο Δελχί, το μεσημέρι της Τετάρτης, η Dorna δια του προέδρου της Carmelo Ezpeleta, ανακοίνωσε πως υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τους ανθρώπους της FairStreet Sports, για τη διεξαγωγή αγώνα στην Ινδία.

Πιο συγκεκριμένα, το Buddh International Circuit, το οποίο φιλοξένησε το Grand Prix της Ινδίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2011 έως το 2013 αναμένεται να αποτελέσει την πίστα όπου θα διεξαχθούν μέχρι κι επτά αγώνες του MotoGP μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, όμως στόχος της Dorna και του promoter του αγώνα είναι το Grand Prix του Bharat, όπως θα είναι η επίσημη ονομασία του, να διεξαχθεί αρχής γενομένης ακόμη κι από το πρωτάθλημα του 2023. Φυσικά, το 2024 φαντάζει για την ώρα μία πολύ πιο ρεαλιστική κατάληξη, καθώς χρειάζεται να συμφωνήσουν πολλές αρχές, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο αθλητισμού της Ινδίας, αλλά και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Uttar Pradesh, στο οποίο υπάγεται η πίστα. Σε κάθε περίπτωση, το μνημόνιο κάνει λόγο για επτά αγώνες στην πίστα, οπότε το μέλλον του αγώνα μοιάζει για την ώρα εξασφαλισμένο.

Έτσι, η Ινδία θα αποτελέσει, εκτός απροόπτου, έναν ακόμη προορισμό της Dorna στην προσπάθειά της να ενισχύσει την εικόνα του σπορ στην Ασία και από τη στιγμή που είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε πωλήσεις μοτοσυκλετών, αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά για το πρωτάθλημα και τις ομάδες του.

Ακόμη, το προσχέδιο του προγράμματος για το 2023 είναι ακόμη υπο επεξεργασία, όμως αναμένεται να περιλαμβάνει 21 αγώνες, μεταξύ των οποίων φημολογείται πως θα είναι ακόμη ένας καινούργιος αγώνας, στο Καζακστάν. Το προσχέδιο αναμένεται να γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την τελική του μορφή.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
πρόγραμμα F1 2023

Παρουσιάστηκε το αρχικό πρόγραμμα της F1 για το 2023

Next Article

GP Ιαπωνίας - FP1: Με το δεξί ο Jack Miller

Related Posts