Τελειωμένο θεωρούν το πρωτάθλημα οι Neuville και Evans

2021 FIA World Rally Championship Round 09, Acropolis Rally 09-12 September 2021 Thierry Neuville Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Οι Thierry Neuville και Elfyn Evans θεωρούν πως το φετινό πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά τελειώσει, καθώς μετά το Rally Ακρόπολις ο Sebastien Ogier έχει διαφορά 46 βαθμών από τον teammate του.

Ο οδηγός της Hyundai αντιμετώπισε προβλήματα σε ακόμα έναν γύρο του πρωταθλήματος. Το power-steering του i20 του παρουσίασε θέμα, αναγκάζοντας το πλήρωμα της Κορεάτικης ομάδας να καθυστερήσει να μπει στην τέταρτη ειδική του Ακρόπολις, λαμβάνοντας ποινή τριών λεπτών. Ο Neuville έχασε και επιπλέον χρόνο, καθώς χωρίς την υποβοήθηση του συστήματος δεν μπορούσε να κινηθεί γρήγορα. Έτσι, αρκέστηκε στην 8η θέση στο Rally των Θεών και πλέον υστερεί 50 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ogier, ενώ έχασε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα από τον Elfyn Evans.

Ο Γάλλος είχε αντίθετα έναν καλό αγώνα, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, παρά το ότι ξεκινούσε πρώτος και καθάριζε για τους άλλους. Με τον Ott Tanak να καταφέρνει να τερματίσει δεύτερος, αλλά με διαφορά πάνω από 40 δεύτερα από τον νεαρό Rovanpera, η Hyundai βρίσκεται 57 βαθμούς πίσω από την Toyota και με μόνο άλλους τρεις αγώνες να απομένουν στην φετινή σεζόν.

«Απείχε πολύ από το rally που θέλαμε να έχουμε, σίγουρα,» δήλωσε ο Neuville στο DirtFish. «Μια καλή περίληψη θα ήταν αν λέγαμε ότι πληγήκαμε από ένα τεχνικό πρόβλημα πολύ νωρίς στο rally και από εκεί και έπειτα ήταν πολύ δύσκολο να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε.

«Δεν μπορούσα να αναπτύξω καλή ταχύτητα όντας ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα στις ειδικές, δεν μπορούσαμε να βρούμε πρόσφυση, ήταν δύσκολο να σημειώσουμε κάποιον καλό χρόνο, παρά το ότι προσπαθήσαμε παρα πολύ στην powerstage, δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

«Φαίνεται πως γενικά και τα τρία αυτοκίνητα [της Hyundai] ήταν λίγο πίσω, ακόμα και στην powerstage τα Toyota μπόρεσαν να κάνουν το 1-2-3, επομένως φαίνεται ότι λίγο-πολύ και τα δύο πρωταθλήματα είναι πλέον χαμένα για εμάς και εκείνο των κατασκευαστών επίσης, οπότε δεν υπάρχει λόγος για να είμαστε χαρούμενοι με το οτιδήποτε.»

Ο Βέλγος πρόσθεσε ότι η τέταρτη θέση στο Acropolis θα ήταν εντός των δυνατοτήτων της Hyundai και αν την κατακτούσε αυτό θα διατηρούσε τις ελπίδες για το πρωτάθλημα ζωντανές, αλλά δεν πτοείται και θα ξαναπροσπαθήσει, καθώς θα είναι στην ομάδα για κάποιες σεζόν ακόμα.

Από την άλλη, ο Elfyn Evans, που διατηρεί πλέον την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, είχε παρόμοια άποψη με τον Neuville, έχοντας να πει τα εξής:

«Ξεκάθαρα πλέον είναι λίγο-πολύ ξεκαθαρισμένη η σεζόν όσον αφορά το πρωτάθλημα υπέρ του Ogier, αλλά θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα μέχρι το τέλος της χρονιάς όπως και αν έχει.

«Αυτό δεν αλλάζει την προσέγγιση, αλλά σίγουρα ας πούμε ότι ήταν δύσκολο και τώρα είναι πολύ πολύ πιο δύσκολο.»

Πηγή: DirtFish.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Ποινή τριών θέσεων επιβλήθηκε στον Max Verstappen

Next Article

The Undercut - S1E14 - GP Ιταλίας: Η επιστροφή και η καταστροφή

Related Posts