Τελεσίγραφο του Quartararo στη Yamaha ενόψει Μιζάνο

Quartararo Yamaha

Να παρουσιάσουν μία καλύτερη μοτοσυκλέτα στις δοκιμές του Μιζάνο απαιτεί ο Fabio Quartararo προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην ιαπωνική ομάδα και μετά το 2024.

Το πολύ κακό ξεκίνημα της σεζόν του 2023 για τον Fabio Quartararo, μετά την απώλεια του τίτλου το 2022 και τις μέτριες εμφανίσεις στο τέλος της σεζόν, έχει φέρει τον Γάλλο στην 11η θέση της βαθμολογίας των αναβατών, σχεδόν 150 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Pecco Bagnaia και τον έχει αφήσει πρακτικά στην χειρότερη θέση που θα έχει στην καριέρα του στο MotoGP.

Αυτό έγινε παρά τις υποσχέσεις της Yamaha για βελτίωση της μοτοσυκλέτας για τη φετινή σεζόν με βασικό κομμάτι τη καλύτερη απόδοση του κινητήρα της μοτοσυκλέτας. Παρότι η αυξημένη αυτή απόδοση ήρθε, δεν ήταν στον βαθμό που θα ανέμεναν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και ο ίδιος ο Quartararo, ενώ αλλοίωσε την ισορροπία της M1, κάνοντας την πιο δύστροπη και στο μέχρι πρότινος δυνατότερό της σημείο, στο φρενάρισμα και στις αλλαγές κατέυθυνσης.

Με την εικόνα της μοτοσυκλέτας να μην βελτιώνεται ούτε στην επιστροφή από το καλοκαιρινό διάλειμμα, με τον Γάλλο πρωταθλητή του 2021 να είναι προτελευταίος στο Sprint και να χάνει μία θέση στη δεκάδα μετά από επαφή με τον Luca Marini και να τερματίζει τελικά στην 15η θέση, η παρουσία του Quartararo στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha μετά το τέλος του συμβολαίου του, το 2024, τέθηκε εν αμφιβόλω από τον ίδιο.

Ο ίδιος θέλει να δει μία εμφανώς βελτιωμένη μοτοσυκλέτα στις επερχόμενες δοκιμές του Μιζάνο, όπου οι ομάδες αναμένεται να φέρουν τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες που θα χρησιμοποιήσουν για το πρωτάθλημα του 2024. Πιο συγκεκριμένα, ο Quartararo μίλησε για αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο test του Μιζάνο, απαιτώ να έχω αποδείξεις. Έχουν έναν μήνα μέχρι τότε.

«Η Yamaha μου υπόσχεται πράγματα για τρία χρόνια, έχουν φτιάξει ένα pdf δέκα σελίδων, από το οποίο οι εννιάμισι σελίδες δεν έχουν υλοποιηθεί. Φέτος δεν θέλω να αντικρίσω αυτό το pdf. Δεν θέλω να δω στοιχεία γραμμένα σε ένα φύλλο, θέλο να δω την μοτοσυκλέτα που θα έχουμε στο Μιζάνο, γιατί θα είναι στο 95% αυτή που θα έχουμε το 2024. Κι εκεί θα δω εάν η Yamaha με θέλει πραγματικά για το μέλλον.»

Ο Quartararo εν συνεχεία επανέλαβε ότη Yamaha είναι η πρώτη του επιλογή για το μέλλον, αλλά δεν μπορεί να μένει σε υποσχέσεις. Θυμίζουμε ότι προσφάτως ο Γάλλος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον μάνατζερ, Ερίκ Μαχέ και πλέον εκπροσωπείται από εταιρεία που έχει ιδρύσει ο ίδιος, η οποία διαχειρίζεται την εικόνα και τις συνεργασίες του. Πιο αναλυτικά, ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Η Yamaha είναι η προτεραιότητα μου. Είναι η εταιρεία που με έφερε στο MotoGP και με εμπιστεύτηκε, όπως τώρα την εμπιστεύομαι κι εγώ. Τους έδωσα μία ευκαιρία πέρσι, όμως δεν θα υπάρχει άλλη. Πλέον νιώθω πιο ελεύθερος κι έχω τους κατάλληλους ανθρώπους να διαχειρίζονται τα οικονομικά και τα νομικά θέματα.

«Πλέον αυτά τα πράγματα είναι δεδομένα. Ξέρω τι θέλω και δεν θέλω να ζαλίζομαι για αυτά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, να ξέρω και να βλέπω τι θέλει να κάνει η Yamaha για την επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
υπερειδική Rally Ακρόπολις

Άνοιξε η προπώληση των εισιτηρίων για την υπερειδική του Rally Ακρόπολις

Next Article
Marquez Ducati

Νέα συμφωνία Gresini-Ducati, μένει στην ομάδα ο Alex Marquez

Related Posts