Τέλος από την Haas o Nikita Mazepin και η UralKali

Mazepin
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN – FEBRUARY 25: Nikita Mazepin, Haas during the Barcelona February testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on Friday February 25, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ομάδα της Haas, με την Αμερικανική ομάδα να ανακοινώνει την άμεση λύση της συνεργασίας της με τον Nikita Mazepin, καθώς και τον βασικό της χορηγό, την εταιρεία UralKali.

Αναλυτικότερα, o Nikita Mazepin δεν θα αγωνιστεί με την Haas, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 την φετινή σεζόν, ως συνέπεια των γεγονότων που ανέκυψαν, με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο των κυρώσεων που υφίστανται παγκοσμίως για την Ρωσία, η Αμερικανική ομάδα διέκοψε το συμβόλαιο της με τον 23χρονο οδηγό, καθώς επίσης και με τον βασικό της χορηγό, την UralKali, εταιρεία συμφερόντων του πατέρα του.

Τα συγκεκριμένα γεγονότα έρχονται ως συνέχεια των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την FIA, με την ακύρωση του συμβολαίου του Ρωσικού GP και την απαγόρευση της συμμετοχής Ρώσων οδηγών στις διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού υπό την σημαία της χώρας. Η Haas ήδη από την δεύτερη μέρα των δοκιμών εξέλιξης στην Βαρκελώνη, όταν και έλαβε χώρα η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, είχε μετακινήσει από το μονοθέσιο της, την επιγραφή και τα χρώματα του βασικού της χορηγού.

Μετά από αρκετές ημέρες όπου έλαβαν χώρα διαβουλεύσεις και συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Mazepin στην ομάδα, η μεγάλη απόφαση πάρθηκε. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί κανονικά, λόγω της κατοχής διαβατηρίου του Μονακό από πλευράς του, τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στα Ουκρανικά εδάφη δεν ήταν δυνατόν να παραμεριστούν. Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει παράλληλα ότι ο αντικαταστάτης του, θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση της Haas:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
5
Shares
Previous Article
Rins κινητήρας

Rins στο Totalracing.gr: Μας δίνει αυτοπεποίθηση ο νέος κινητήρας

Next Article
Bastianini FP3

GP Κατάρ - FP3: Σόκαρε τον Quartararo o Bastianini

Related Posts