Τέλος στη συνεργασία του Vandoorne με τη McLaren από το 2019

Monza, Italy. Friday 31 August 2018. Stoffel Vandoorne, McLaren MCL33. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST7017

Η McLaren ανακοίνωσε πως ο Stoffel Vandoorne θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα με το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Βέλγος είναι μέλος της οικογένειας της McLaren εδώ κι αρκετά χρόνια, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην ομάδα ως οδηγός τις τελευταίες δυο σεζόν. Όμως, όπως φαίνεται, η απόδοσή του, τηρουμένων των αναλογιών και της δυναμικής του μονοθεσίου της ομάδας, δεν ικανοποίησαν του ιθύνοντες της ομάδας, που αποφάσισαν την αποδέσμευσή του.

Για λογαριασμό της McLaren μίλησε ο Zack Brown, ο οποίος ανέφερε: «Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για την αφοσίωση του Stoffel, τη σκληρή δουλειά και την επιμονή του στα χρόνια του στη McLaren. Είναι ξεκάθαρο πως δεν προσφέραμε στον Stoffel τα εργαλεία για να δείξει το πραγματικό του ταλέντο, αλλά κατά τη διάρκεια της σχέσης μας απέδειξε πως είναι ένας φανταστικός ομαδικός παίκτης.

«Η εργασιακή του ηθική είναι εντυπωσιακή, έχει εξαιρετική φήμη μέσα στην ομάδα κι απολαύσαμε πραγματικά να εργαζόμαστε μαζί του. Ευχόμαστε στον Stoffel τα καλύτερα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση αποφασίσει να πάρει στην καριέρα του και θα τον στηρίζουμε σε όλη την πορεία.

«Προσωρινά, βλέπουμε το μέλλον και τα εναπομείναντα GP το 2018, όπου γνωρίζουμε τόσο ο Stoffel όσο κι ο Fernando θα πιέζουν σκληρά για να παλέψουν για τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς, πριν πέσει η αυλαία της σεζόν. Θα ανακοινώσουμε το πλήρες line-up μας για τη σεζόν του 2019 εν καιρώ».

Από την πλευρά του, ο Vandoorne δηλώνει: «Είμαι ευγνώμων στη McLaren που επένδυσε την πίστη της σε μένα, τα περασμένα πέντε χρόνια. Αν και δεν πετύχαμε όλα όσα ελπίζαμε, πραγματικά απόλαυσα τις προηγούμενες δυο σεζόν που αγωνιζόμουν για τη McLaren κι έχω εξαιρετική σχέση με όλους στην ομάδα.

«Τα χρόνια μου στη McLaren ήταν ένα εξαιρετικό κεφάλαιο στην καριέρα μου. Σκοπεύω να δώσω τα πάντα στους εναπομείναντες επτά αγώνες της σεζόν και θα ανακοινώσω τα σχέδιά μου για την επόμενη σεζόν εν καιρώ».

Πηγή: mclaren.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Η προαγωγή Leclerc στη Ferrari ξανά στο προσκήνιο, προς τιμήν του Marchionne

Next Article

Επίσημο: Norris-Sainz το δίδυμο της McLaren για το 2019

Related Posts