Τέσσερις διαφορετικές γόμες φέρνει η Michelin στις ΗΠΑ

Michelin MotoGP
AUSTIN, TX – APRIL 14: Marc Marquez of Spain leads the pack during the Finals at MotoGP Red Bull U.S. Grand Prix of The Americas at Circuit of The Americas on April 14, 2019 in Austin, Texas. // Christian Pondella/Red Bull Content Pool // SI201904150023 // Usage for editorial use only //

Τέσσερις διαφορετικές επιλογές ελαστικών θα έχουν οι αναβάτες κι οι ομάδες του MotoGP στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια του GP ΗΠΑ, με την Michelin να φέρνει ένα ακόμη διαφορετικό πίσω ελαστικό.

Η επιστροφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος του MotoGP στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Circuit of the Americas στο Όστιν του Τέξας, φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Michelin. Για αυτόν τον λόγο, η γαλλική προμηθεύτρια ελαστικών του πρωταθλήματος θα φέρει τέσσερις, αντί για τις συνηθισμένες τρεις, διαφορετικές γόμες ελαστικών στο επερχόμενο Grand Prix.

Αυτό θα γίνει καθώς επικρατεί μία σειρά από παράγοντες που έχουν αλλάξει ριζικά τα δεδομένα της πίστας από την τελευταία φορά που διεξήχθη εκεί αγώνας, τον Απρίλιο του 2019. Καταρχάς, ο καιρός αναμένεται να είναι πιο θερμός, το οδόστρωμα έχει αλλάξει πρόσφατα κι έχει ασφαλτοστρωθεί ξανά και σαν αποτέλεσμα, η προσδοκώμενη φθορά των ελαστικών δεν μπορεί να υπολογιστεί με ασφάλεια.

Έτσι, η Michelin θα φέρει εκτός από τις συνηθισμένες επιλογές στη γόμα σε εμπρός και πίσω ελαστικά (μαλακή, μέση, σκληρή) και μία ακόμη επιλογή ενός ακόμη σκληρότερου πίσω ελαστικού, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Κάθε εμπρός ελαστικό είναι συμμετρικό, ενώ κάθε πίσω ελαστικό είναι ασύμμετρο, με την δεξιά πλευρά να είναι σκληρότερη, εξαιτίας της αριστερόστροφης χάραξης της πίστας.

Παρόλα αυτά, οι προγνώσεις για τον καιρό δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, καθώς έχει προβλεφθεί η ύπαρξη καταιγίδων και τις τρεις ημέρες του αγώνα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα με την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, κυρίως την ημέρα του Σαββάτου.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
πρόγραμμα f1

Δείτε το πρόγραμμα της F1 για το 2022

Next Article
Losail International Circuit - MotoGP World Championship 2021, Round 1

Μπήκε στο φετινό πρόγραμμα της F1 το Qatar, μόνιμα από το 2023

Related Posts