Θα συνεχίσει να πιέζει για βελτίωση της ασφάλειας η FIA

Ο αλυτάρχης της Formula 1, Michael Masi, δήλωσε ότι η FIA δεν θα σταματήσει να πιέζει για βελτίωση των μέτρων ασφαλείας, μετά και το τραγικό δυστύχημα στο Spa.

Το προηγούμενο Σάββατο στον αγώνα της Formula 2 έγινε ένα δυστύχημα στην έξοδο της Radillion στην πίστα του Spa, που είχε ως αποτέλεσμα ο Antoine Hubert να χάσει την ζωή του.

Η FIA ξεκίνησε αμέσως έρευνα για το ατύχημα, με τον Masi να δηλώνει ότι οι βελτιώσεις για την προστασία των οδηγών δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ:

«Μόλις διαφορετικές τεχνολογίες γίνουν διαθέσιμες, διαφορετικά υλικά γίνουν διαθέσιμα, η ασφάλεια δεν σταματά να εξελίσσεται. Για μένα είναι κάτι που δεν θα σταματήσει ποτέ.

«Το έχω πει στο παρελθόν και θα το επαναλάβω: Η ασφάλεια είναι από τις θεμελιώδεις λίθους της FIA, μέρος των λόγων που υπάρχει. Αυτό δεν είναι κάτι που δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και θα κοιτάμε πράγματα και θα τα βελτιώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.»

Ο Lewis Hamilton, μετά το τραγικό ατύχημα του Hubert στο Spa, δήλωσε ότι αρκετοί από τους θεατές δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους που κρύβει το άθλημα, και εκθείασε τους ανθρώπους της FIA για την δουλειά που έχουν κάνει στον τομέα της ασφάλειας.

«Η FIA έχει κάνει τρομερή δουλειά μέχρι στιγμής. Νομίζω ότι δουλεύουν απίστευτα σκληρά και έχουμε δει ήδη να γίνονται μεγάλα βήματα. Προφανώς, ειδικά όταν ο Charlie ήταν εδώ έκανε μεγάλα βήματα μπροστά έτσι θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles