Θέλει Ιάπωνα οδηγό η Toro Rosso, δηλώνει ο Tost

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toro Rosso, Franz Tost, τόνισε πως θα ήθελε να έχει στο δυναμικό της ομάδας του έναν Ιάπωνα οδηγό, ως μέρος της συμφωνίας με τη Honda.

Η Honda προμηθεύει από φέτος με κινητήρες την Toro Rosso, η οποία έχει για οδηγούς της τους Pierre Gasly και Brendon Hartley, που αποτελούν και μέλη της ευρύτερης αγωνιστικής «οικογένειας» της Red Bull.

Ωστόσο, στην Formula 2 υπάρχουν δύο Ιάπωνες οδηγοί, ο Tadasuke Makino και ο Nirei Fukuzumi, αμφότεροι μέλη της Red Bull Academy, με τον Franz Tost να είναι ανοιχτός στ ενδεχόμενο ο Fukuzumi να αποτελέσει οδηγό της STR ακόμα κι από το 2019:

«Φυσικά [θα μπορούσε], έχουμε συνεργασία με τη Honda. Κι αυτό που θέλουμε είναι αργά ή γρήγορα να έχουμε έναν Ιάπωνα οδηγό. Έπειτα, είναι στο χέρι του. Πρέπει να δείξει πως μπορεί να αποδώσει και μετά θα δούμε.»

Για να μπορέσει ο Fukuzumi να αγωνιστεί στην F1, θα πρέπει να έρθει τουλάχιστον 4ος στο φετινό πρωτάθλημα της F2, ώστε να συλλέξει τους απαιτούμενους πόντους για τη superlicence.

Σε αυτό στάθηκε κι ο επικεφαλής της Honda για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, Masashi Yamamoto, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τη θέληση της εταιρείας να ενισχύσει το προφίλ του motorsport στην Ιαπωνία:

«Είναι πολύ σημαντικό για τη Honda να κάνει τη Formula 1, και το motorsport εν γένει, πιο δημοφιλές στην Ιαπωνία. Υπό αυτήν την έννοια, είναι σημαντικό να έχουμε έναν οδηγό την F1. Οι Ιάπωνες στην F2 παλεύουν για το πρωτάθλημα, πρέπει να πάρουν τη superlicence.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.